Κάτω από τη βάση βαθμολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση σε νέα δημοσκόπηση

Τη φοβία του περισσότερου κόσμου σχετικά με το ενδεχόμενου εξόδου της χώρας από το ευρώ σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε μείζονα εσωτερικά θέματα κατέγραψε η δημοσκόπηση για το πανεπιστήμιο Μακεδονία για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που διενεργήθηκε το διάστημα από 15 έως 17 Απριλίου.

Οι περισσότερες ερωτηθέντες βαθμολογούν κάτω από τη βάση την κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων, την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να στηρίζει την διαπραγμάτευση, αν και

καταφανώς με πολύ λιγότερα ποσοστά. Πάντως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε για τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογική ήττα.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και, πιο συγκεκριμένα, την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε υπέρ της άμεσης παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της επέμβασης δήλωσαν και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν πολύ θετικό, το 16,5% θετικό και το 26,5% ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Σχετικά υψηλός παραμένει και ο δείκτης αξιοπιστίας της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά την πρόθεσή της να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, με το 52,5% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι θα το πράξει.

Σε ό, τι αφορά τώρα στην ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης, το 45,5% τη θεωρεί σωστή, αλλά αυξάνεται το ποσοστό της αβεβαιότητας. Συγκεκριμένα, το 45,5% των ψηφοφόρων εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι «σωστή», από 72% στις αρχές Φεβρουαρίου. Στον αντίποδα, το 39,5% κρίνει πως η ελληνική στρατηγική είναι λάθος, με την «ψαλίδα» να έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς ανερχόταν σε 28 μονάδες στα τέλη Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραμένει μεν ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ωστόσο οι θετικές γνώμες μετρώνται στο 55,5%, έναντι 70% που ήταν στις εθνικές εκλογές. Στο 15% μετρώνται οι θετικές γνώμες για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Στην ερώτηση «Πως κρίνετε τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και τη γενικότερη παρουσία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου;», αρνητικά απαντά το 47,5%, θετικά το 39%, ούτε θετικά ούτε αρνητικά το 10,5%.

Στο ερώτημα «Ποιο συναίσθημα σας δημιουργεί η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ο φόβος επικρατεί, φτάνοντας το 56%, από 35,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Με άριστα το 10, η κυβέρνηση «περνάει» τη βάση μόνο στον τομέα εξωτερικής πολιτικής-άμυνας, όπου ο μέσος όρος βαθμολογίας που της δίνουν οι πολίτες είναι 5,5. Στους υπόλοιπους τομείς, οι επιδόσεις αξιολογούνται ως αρνητικές και ειδικότερα: στην οικονομία 4,6, στη μετανάστευση 3, στην εγκληματικότητα και ασφάλεια 3,7 (εμφανίζονται ως οι «μαύρες τρύπες» στην κυβερνητική εικόνα), στην Παιδεία 4,2, στη Δημόσια Διοίκηση 4,5, στην Υγεία 4,4.

Keywords
Αναζητήσεις
αρνητικα κρινεται ο συριζα για το αδειασμα ταμειων
Τυχαία Θέματα