Καθηγητής ζήτησε από 13χρονους να φανταστούν ότι αυτοκτονούν

Ένας καθηγητές τέθηκε σε διαθεσιμότητα στη Γαλλία, μετά τους ισχυρισμούς γονέων πως έβαλε τους μαθητές να γράψουν μια έκθεση από την οπτική γωνία ενός εφήβου που πρόκειται να αυτοκτονήσει. Όπως σημειώνουν, σε ηλικίας 13ών και 14ων ετών μαθητές, ζητήθηκε να φανταστούν τους λόγους για τους οποίους θα επιθυμούσαν να τερματίσουν τις ζωές τους και να περιγράψουν την αποστροφή που αισθάνονται για τον εαυτό τους. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Charente της δυτικής Γαλλίας.

Ο

δάσκαλος μπορεί να αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα, δήλωσε ο Jean-Marie Renault, διευθυντής περιφέρειας από το υπουργείο Παιδείας. «Αν τα γεγονότα είναι ακριβή, θα υπάρξουν κυρώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το γεγονός είναι παραπάνω από σοκαριστικό», συμπλήρωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οργισμένοι γονείς, επικοινώνησαν με την εθνική υπηρεσία εκπαίδευσης και ενημέρωσαν την τοπική εφημερίδα La Charente Libre. «Είμαστε αηδιασμένοι για το γεγονός πως κάποιος έβαλε αυτό το θέμα έκθεσης σε παιδιά 13ών και 14ων ετών. Δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο σχολείο, αλλά υπάρχουν και όρια. Ποιο θα είναι το επόμενο θέμα; Μήπως, "πώς νιώθεις όταν παίρνεις ναρκωτικά;"», ανέφεραν οι γονείς. Παράλληλα, ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης γονέων δήλωσε ότι η έκθεση «σχεδόν ενθαρρύνει» τα παιδιά να τερματίσουν τη δική τους ζωή.

Το θέμα της έκθεσης έχει ως εξής:

«Έχετε μόλις συμπληρώσει τα 18 σας χρόνια. Έχετε αποφασίσει να τερματίσετε τη ζωή σας. Η απόφασή σας φαίνεται αμετάκλητη. Πριν συμβεί αυτό, έχετε αποφασίσει να καταγράψετε τα αίτια της πράξης σας. Δημιουργώντας ένα προφίλ σας, περιγράψτε όλη την αποστροφή που αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Το κείμενό σας θα αναφέρεται σε πολλά γεγονότα από τα οποία θα δημιουργείται το συγκεκριμένο συναίσθημα.» 

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα