«Καθαρούς» χαρακτηρίζει του Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ζακ Ρογκ

Στη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, υποστήριξε πως οι αγώνες ήταν «καθαροί», όσον αφορά στο θέμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Σε περίπου 4.000 ελέγχους ντόπινγκ, μόλις ένα δείγμα βρέθηκε θετικό αυτό της Σύριας αθλήτριας του στίβου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ

ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι συλλάβαμε αθλητές που θέλησαν να κλέψουν και στις δύο φάσεις, πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ίσως θα πρέπει να σας θυμίσω ότι είχαμε 117 υποθέσεις με θετικά δείγματα, μεταξύ Απριλίου 2012 και της ημέρας που άνοιξε το Ολυμπιακό Χωριό. Έτσι, 117 αθλητές κόπηκαν από τους Αγώνες πριν αρχίσουν. Αυτοί οι 117 απατεώνες δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των καθαρών αθλητών στους αγώνες. Θα πω για μία ακόμη φορά ότι το σύστημα λειτουργεί», δήλωσε.
Ο κ. Ρογκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: «Και πάλι με ρωτάτε για το χαρακτηρισμό των Αγώνων. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελετή λήξης να ακούσετε τι θα πω. Θα πω: ‘Αυτοί οι Αγώνες ήταν...’ κάτι, ένα μεγάλο πράγμα, σίγουρα, αλλά δεν θα αποκαλύψω τι πρόκειται να πω. Νομίζω ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό και σίγουρα θα εκφράσω την ευγνωμοσύνη της ΔΟΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα