Καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους ζητάει το ΕΕΑ

Την πρακτική του υπουργείου Εργασίας να χρησιμοποιεί τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας που δημιουργήθηκε από τις εισφορές των εμπόρων και επαγγελματιών για πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ και όχι για επίδομα ανεργίας προς αυτοαπασχολούμενους βάζει στο στόχαστρό του με σχετική ανακοίνωση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).

Το ΕΕΑ

μιλά για «κατάφωρη αδικία σε βάρος των ανέργων αυτοαπασχολουμένων» και σημειώνει πως η προαναγγελία του υπουργού Εργασίας ότι τον Ιανουάριο θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, προκαλεί ικανοποίηση στο Επιμελητήριο όχι όμως και εφησυχασμό.

«Το ΕΕΑ δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση άδικους αποκλεισμούς συναδέλφων μας από τη λίστα των ανέργων με τη θέσπιση αυθαίρετων και υπερβολικά αυστηρών εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων. Και φυσικά δεν θα συνηγορήσει σε ποσό επιδόματος που δεν θα συνιστά ουσιαστική βοήθεια προς τον άνεργο έμπορο και επαγγελματία», τονίζεται.

Το ΕΕΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα επιμελητήρια και τους άλλους θεσμοθετημένους φορείς της πραγματικής οικονομίας, για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στους όρους καταβολής του επιδόματος ανεργίας, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν πλέον για την κυβέρνηση άλλες δικαιολογίες για νέο εμπαιγμό των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ».

Τέλος, κάνει κάλεσμα προς την κυβέρνηση να παράσχει στους εμπόρους και τους επαγγελματίες αναλυτική και δημόσια ενημέρωση για το ακριβές ποσό που έχει ως σήμερα συγκεντρωθεί από την εισφορά των 10 ευρώ ανά μήνα στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, και για το ποιο ακριβώς τμήμα αυτού του ποσού δόθηκε για την πληρωμή συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα