Καταβολή 4 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών

Κατά 50% έχει γίνει η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (4 δισ. ευρώ, από σύνολο περίπου 8 δισ. ευρώ), σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, εστία σύγκρουσης αποτελεί το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό και τροπολογία που ορίζει ότι με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φορέων του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι

η εν λόγω ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναφέρει ότι «αυτά αποτελούν κωμικοτραγικά πράγματα. Έχετε εξευτελίσει και καταργήσει την Βουλή. Ποια είναι η σχέση μεταξύ της τροπολογίας και του νομοσχεδίου για τον τουρισμό; Δεν είναι ντεκορ η Βουλή για να εισάγετε ρυθμίσεις… Σπεύδετε για να πουλήσετε την ΕΥΔΑΠ που είναι ο υποκρυπτόμενος λόγος για τον οποίο φέρατε τροπολογία. Η τροπολογία υπηρετεί στόχο ανίερο να πουλήσετε το νερό. Να την αποσύρετε και να κάνετε δημοψήφισμα για να δούμε αν θέλουν οι πολίτες να πωληθεί το νερό».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστήριξε ότι «η τροπολογία δρομολογεί την διευκόλυνση της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και καταργεί την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων».

Από την άλλη πλευρά της, η βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη απάντησε λέγοντας: «Η λογική να μην πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να μην αποκρατικοποιηθεί μια εταιρία που βρίσκεται δυο χρόνια το ΤΑΙΠΕΔ δεν στέκει. Οι οφειλές πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα