Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Σε επιταχυνόμενη κατηφορική πορεία βρίσκεται το πάλαι ποτέ παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ. Περίπου 4 μήνες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως χάνει έτι περισσότερο ποσοστό από τη δημοτικότητά του, με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, να... κατρακυλάει στα μάτια των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ

χρεώνεται τη στάση του κατά τα χρόνια του μνημονίου, αλλά κυρίως τη συμπεριφορά του αρχηγού του, η οποία έχει οδηγήσει πολλά στελέχη του σε έντονες αντιδράσεις, ακόμα και στην έξοδο από το κόμμα (Ραγκούσης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κ.ά). Δεν είναι τυχαίο πως στην πρόσφατη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα), το κόμμα του Φώτη Κουβέλη επιτέθηκε προσωπικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο κατηγόρησε πως επέδειξε «διακαή πόθο να σφετερισθεί τυχόν οφέλη της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου». Μάλιστα, η ΔΗΜΑΡ «χτύπησε» τον κ. Βενιζέλο εκεί που τον πονάει πολιτικά, καθώς αναφέρθηκε στην «ανασφάλεια που προφανώς νιώθει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέποντας τα στελέχη του κόμματός του να τον εγκαταλείπουν και αναζητεί πλέον μόνος του έναν διακριτό ρόλο στην κυβέρνηση».

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue (Οκτώβριος 2012) είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για τη μεγάλη πτώση που σημειώνει το ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία Βενιζέλου. Όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση, το 80% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 19% έχει θετική (πτώση κατά -4% από τον Σεπτέμβριο). Πιο απλά, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει την υψηλότερη αρνητική και τη χαμηλότερη θετική γνώμη, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: το 77% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για τον κ. Βενιζέλο και μόλις το 20% έχει θετική (πτώση κατά -9% από τον Σεπτέμβριο). Και σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος συγκεντρώνει την υψηλότερη αρνητική και τη χαμηλότερη θετική γνώμη, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα