Καταρχήν αρνητική η Δυτική Αθήνα σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τους κοινωνικούς φορείς.

H πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δημήτρης Αρμενάκης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Περιστερίου

κ. Βασιλική Μαλλιοστάθη και Ιλίου κ. Γιώργος Σχίζας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ιωάννα Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου, ο Δ/ντης Ανάπτυξης Π. Ε. Δυτικής Αθήνας κ. Η. Θεοδωρόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Β. Κορκίδης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των κοινωνικών φορέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των καταστημάτων αλλά και όσον αφορά ζητήματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας με το νέο ΕΣΠΑ, καταγραφής αρμοδιοτήτων ελέγχου και καταστολής του παραεμπορίου, λειτουργίας των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών & Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) κ.α.

Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ο κ. Β. Κορκίδης επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό δεν λειτούργησε σε καμία χώρα, όπου επιχειρήθηκε η εφαρμογή του. Ο κ. Δημήτρης Αρμενάκης μετέφερε την ομόφωνη αντίθεση όλων των εμπορικών συλλόγων που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Περιστερίου και Ιλίου εξέφρασαν, επίσης, την αντίθεσή τους. Ο Δ/ντης Ανάπτυξης κ. Η. Θεοδωρόπουλος περιέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ και έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των κλιμακίων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου δήλωσε: «Η συνεργασία και η συνεννόηση με τους κοινωνικούς φορείς για την καλύτερη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Σε αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε το διάλογο ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων σε όλα τα επίπεδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα