Καταγγελίες Ρωμανιά για αναλογιστικές μελέτες στα Ταμεία- «Αιχμηρή» απάντηση ΠΑΣΟΚ

Σε καταγγελία για αναλογιστικές μελέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία μες στο 2014 προέβη σήμερα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιωγος Ρωμανιάς, λέγοντας πως με αυτόν τρόπο η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου θα προχωρούσε στη μείωση των συντάξεων.

«Οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν μέσα στο 2014 για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την περιουσία των ταμείων καθώς και την απόδοση αυτής της περιουσίας», υποστήριξε ο κ. Ρωμανιάς και ανέφερε πως «οι αναλογιστικές μελέτες έγιναν με

υπόδειξη της τρόικας και, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, υπάρχουν σχετικά έγγραφα των δανειστών για το ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες παραδοχές των αναλογιστικών μελετών και στα έγγραφα αυτά δεν υπάρχει η κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων».

ΠΑΣΟΚ: Ας φροντίσουν αυτοί που τον έβαλαν να τον μαζέψουν

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας μάλιστα τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά «γνωστό τρόφιμο των τηλεπαραθύρων».

«Αντί να ασχολείται με τα αδιέξοδα στα οποία η κυβερνητική καθυστέρηση οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία, ο γραφικός κ. Γενικός ανακάλυψε «συνωμοσία για νόθευση» των αναλογιστικών μελετών που έγιναν για τα Ταμεία με «στόχο» την μείωση των συντάξεων» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «στερείται της στοιχειώδους σοβαρότητας και σημειώνει ότι οι αναλογιστικές αυτές μελέτες έγιναν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή με την συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) -του πιο αξιόπιστου διεθνούς Οργανισμού σε ανάλογα θέματα- και αξιολογήθηκαν με «άριστα» από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Ε. Ε.».

«Ας φροντίσουν αυτοί που τον έβαλαν να τον μαζέψουν, πριν γίνει και διεθνής και όχι μόνο εσωτερικός περίγελος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στρατούλης: Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τα σφαγιαστικά μέτρα

Ως «πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης την καταγγελία του αρμόδιου γενικού γραμματέα Γιώργου Ρωμανιά.

«Εμείς θα κάνουμε όποιους ελέγχους χρειαστεί για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι, και με επιστημονικό περιτύλιγμα, λάθος μελέτες με λάθος στοιχεία, για να δικαιολογήσουν τα σφαγιαστικά μέτρα που πήραν. Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες, τις καταλογίζουμε και δεν αποκλείουμε τίποτα. Ούτε για ελέγχους από τη Βουλή ούτε από τη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα