Κατάληψη του ΥΠ.ΕΣ ανακοίνωσαν οι Δήμοι Ανατολικής Αττικής

Συσπείρωση και κοινό αγώνα προαναγγέλλουν οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να διαφυλαχτεί και να υπερασπιστεί το αυτοδιοίκητο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι καλούν σε συμβολική κατάληψη του υπουργείο εσωτερικών στις 23 Νοεμβρίου ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και των ομαδικών παραιτήσεων.   

«Οι δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής θεωρούμε ότι όλα τα μέτρα εκπληρώνουν τον αρχικό στόχο του πρώτου Μνημονίου: Τη μετατροπή δηλαδή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Τοπική Διοίκηση,

επιστρέφοντας πίσω δεκαετίες και σε άλλες γκρίζες εποχές.

Πιστεύουμε πως η ευθύνη  της  Κυβέρνησης είναι ιστορική. Όπως ιστορική και καθοριστική είναι η ευθύνη τόσο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όσο των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων. Πιστεύουμε  ότι όλοι μαζί οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε το αυτοδιοίκητο του θεσμού. Να συνεχίσουν οι δήμοι να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και να εξακολουθούν να αποτελούν την «ομπρέλα» κοινωνικής προστασίας των τοπικών μας κοινωνιών. Να παραμείνει ψηλά στη συνείδηση των πολιτών η Αυτοδιοίκηση.

Οφείλουμε και θα αγωνιστούμε να μην μπουν «λουκέτα» στις κοινωνικές μας δομές, να μην διαλυθούν οι ανάσες Αθλητισμού και Πολιτισμού στις πόλεις μας, να μην επιβληθούν υπέρογκα δημοτικά τέλη. Θα αγωνιστούμε ώστε να μη παραδώσουμε δήμους και υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ενωτική, σθεναρή και με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και τις παραιτήσεις μας».

Στο κάλεσμα που απευθύνουν σημειώνουν: «Εμείς, οι δημοτικές αρχές, οι εργαζόμενοι των δήμων της Ανατολικής Αττικής, αλλά και πολίτες προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Εσωτερικών την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 από τις 11 το πρωί σαν μια πρώτη πράξη αντίδρασης στη νέα επερχόμενη λαίλαπα και ενόψει της σύγκλησης του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Καλούμε δημοτικές αρχές, εργαζόμενους στους Δήμους και τους πολίτες να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στη συμβολική κατάληψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα