Κατάληψη επ’ αόριστον στο Δημαρχείο Πύργου

Κατάληψη του Δημαρχείου Πύργου -επ’ αόριστον- πραγματοποιούν από χθες (Δευτέρα) το βράδυ φοιτητές και φορείς του Πύργου. Αφορμή στάθηκε το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο προβλέπει κατάργηση και των τεσσάρων τμημάτων του νομού Ηλείας σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Φοιτητές και φορείς ζητούν την διατήρηση του γνωστικού αντικειμένου και στα δύο τμήματα του ΤΕΙ Πύργου και να παραμείνουν και τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, στο πλευρό των σπουδαστών που έφτασαν

στην κεντρική πλατεία του Πύργου με πορεία από το ΤΕΙ, στάθηκαν φορείς της πόλης, έμποροι, επαγγελματίες, απλοί πολίτες στηρίζοντας έτσι το δίκαιο του αγώνα τους. Στο χώρο του δημαρχείου τους περίμενε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος με συνεργάτες του, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.

Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ξεκινήσει κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης επ’ αόριστον, ενώ εξετάζονταν και άλλες μορφές κινητοποίησης.

Όλοι μαζί ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, όπου οι σπουδαστές από το πάνελ της συνέλευσης ανέλυσαν όλα τα δεδομένα των τμημάτων και κυρίως του πρώτου (ΜΜΕ και Πληροφορικής) το οποίο από όλες τις πλευρές χαρακτηρίζεται βιώσιμο και μοναδικό στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα