Καταδίκη δημάρχου για παράνομη διαφημιστική πινακίδα

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, το πενταμελές Εφετείο Αθηνών, αποφάσισε την τελεσίδικη καταδίκη δημάρχου για υπόθεση που αφορά θάνατο οδηγού από παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, για την ύπαρξη πινακίδας σε νησίδα της λεωφόρου Βείκου που προκάλεσε τον θάνατο του 21χρονου οδηγού ΙΧ Παναγιώτη Καραλή, στις 18 Οκτωβρίου 2007.

Είναι η δεύτερη τελεσίδικη καταδίκη δημάρχου για το ίδιο αδίκημα μετά την καταδίκη

του τ. δημάρχου Αμαρουσίου Π. Τζανίκου τον Σεπτέμβριο για τον θάνατο του 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη το Δεκέμβρη του 2005 στη Λ. Κηφισίας. Ας σημειωθεί πως στις 17 Δεκεμβρίου δικάζονται ο τότε αντιπεριφερειάρχης Αττικής και οι αντιδήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου για τον φόνο του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου στην Λ. Ποσειδώνος στις 12 Οκτωβρίου 2008 από παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Πάντως, και ενώ και για τις τρις περιπτώσεις οι πινακίδες σύμφωνα με το κατηγορητήριο ανήκαν στην ίδια εταιρία, την MASTER, παρά την καταδίκη των δημάρχων, αθωώθηκε με το σκεπτικό πως αν οι δήμαρχοι δεν είχαν συνάψει συμβάσεις ή είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες, δεν θα είχαν επέλθει οι συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο των νεαρών οδηγών…

Το θέμα της απόσπασης της προσοχής των οδηγών από τις πινακίδες παρά τις τόσες αποφάσεις και εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί δεν θεωρήθηκε σαν κάτι που μπορεί να αποδειχθεί…

Να σημειώσουμε πως και στις δύο περιπτώσεις ως μάρτυρας υπεράσπισης των δημάρχων έσπευσε να καταθέσει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φ. Κουτσάφτης, υποστηρίζοντας και στις δύο περιπτώσεις πως ο θάνατος των νεαρών οδηγών δεν προκλήθηκε από την σύγκρουση με τις πινακίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα