Καταδικάζουν την επίθεση κατά του Καμίνη

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η επίθεση του οπλοφόρου

χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές.

«Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

«Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια 'από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε' στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ 'αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης 'από όλους σε όλους' και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή».

ΠΑΣΟΚ: «Να εφαρμοστεί ο νόμος»
«Σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές «να εφαρμόσουν τον νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη».

ΔΗΜΑΡ: «Οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές»
«Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των "συσσιτίων μίσους" της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για την απόπειρα του βουλευτή Γιώργου Γερμενή να επιτεθεί στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής οπλοφορώντας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει «την επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Γ. Καμίνης: Τους πείραξε που τους σπάσαμε τον τσαμπουκά

Την απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή να τον γρονθοκοπήσει παραδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής οπλοφορούσε τη στιγμή του επεισοδίου.

«Το ότι αυτό το υποκείμενο μπορεί να περιφέρεται και να αποπειράται να με γρονθοκοπήσει, και μάλιστα οπλοφορώντας, αυτό πρέπει να προβληματίσει την Πολιτεία γενικότερα, αλλά και τους πολίτες που τους ψήφισαν», παρατήρησε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Βήμα FM.

Η μόνη γλώσσα που μιλούν αυτοί οι άνθρωποι είναι η γλώσσα της ωμής βίας και του τσαμπουκά, είπε ο κ. Καμίνης και γι' αυτό «τους πείραξε που τους σπάσαμε τον τσαμπουκά, αυτό που είχαν σχεδιάσει αυτή τη φιέστα», τονίζοντας πως είχε τεράστια σημασία «να περιφρουρήσουμε το σύμβολο της πόλης, την πλατεία Συντάγματος, από τα σόου φιλανθρωπίας και το φαρισαϊσμό αυτών των ανθρώπων».

Δεν έχουν επιχειρήματα είτε την ύβρη μετέρχονται είτε την ωμή φυσική βία, συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων και επειδή η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι του τσαμπουκά η, οργανωμένη πολιτεία έπρεπε να δείξει την αποφασιστικότητά της.

Δεν θα τσιμπήσουμε στη λογική της βίας, ξεκαθάρισε, απαντάμε με την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά μας και την προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα.

Για προπηλακισμό του βουλευτή της Γ. Γερμενή μιλά από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού του κοριτσιού στο επεισόδιο.

«Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή και διαμηνύει ότι «οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Δικογραφία για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

Δικογραφία σχηματίζεται από την Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, με σκοπό τη διανομή τροφίμων.

Η δικογραφία αφορά σε προπηλακισμούς, εξίβρυση και άλλα αδικήματα από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι Αρχές εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει την πλατεία, επειδή δεν υπήρχε σχετική άδεια από το δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα