Καταδικάζει τις βιαιότητες στο Ιράκ η Άστον

Τις βιαιότητες στο Ιράκ καταδίκασε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράκ τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, ενω μόλις χθες ακόμη οχτώ νεκροί, ανάμεσα τους και τρεις στρατιώτες, προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων.

«Μια

τέτοια βία εναντίον αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πιστών στη διάρκεια της προσευχής, είναι απολύτως φρικιαστική και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό του ιρακινού λαού, ο οποίος αντιστέκεται στη βία αυτή που φαίνεται ότι έχει ως στόχο να σπείρει τη θρησκευτική διχόνοια και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα», προσθέτει η Άστον.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας καλεί εκ νέου τους ιρακινούς πολιτικούς ηγέτες σε έναν ειλικρινή διάλογο για να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα