Κατά τη διάλυσης των συνιστωσών ο Μανώλης Γλέζος

Εμμένει στην άποψή του το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος για τη μη διάλυση των συνιστωσών, εκφράζοντας παράλληλα και διαφορετικές θέσεις για την επόμενη μέρα του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του, στην οποία κυριάρχησε το συναίσθημα και η κριτική προς τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος έκανε λόγο για μετατροπή

του κόμματος σε «αρχηγικού τύπου με μέλη – χειροκροτητές», την ίδια στιγμή, που ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά των καθισμάτων την ομιλία του κ. Γλέζου.

Επιπλέον άσκησε κριτική στον Συνασπισμό, λέγοντας πως «χωρίς τις συνιστώσες δεν θα κατάφερνε να φτάσει στο 27% που έλαβε στις τελευταίες εκλογές. Πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή».

«Τώρα τα άλογα που μας έφεραν μέχρι εδώ θέλουν να τα σκοτώσουν», τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του και συμπλήρωσε πως «ο Συνασπισμός έχει το δικαίωμα να διαλυθεί ή όχι, αλλά είμαστε εμείς εδώ που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε». «Τι θα κάνετε;», πρόσθεσε απευθυνόμενος στην ηγεσία του Συνασπισμού και, επιπλέον ανέφερε: «Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, όχι εμείς με εσάς».

Μάλιστα, το ιστορικό στέλεχος, πρότεινε «να μην υπάρχει κανένα μονοπρόσωπο όργανο - ούτε καν η ηγεσία του κόμματος, αλλά να υπάρχει συλλογική ηγεσία την οποία να απαρτίζουν ο πρόεδρος, ένας αντιπρόεδρος και ένα ακόμα μέλος ως τρίτο στην ιεραρχία».

Παράλληλα, πρότεινε εναλλαγή προσώπων σε όλα τα όργανα - χωρίς να εξαιρείται η ηγεσία.

Σημειώνεται, πως ο κ. Γλέζος χειροκροτήθηκε θερμά από τους συνέδρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα