Καρτερός – Τσιόδρας: Μια αριστερή απάντηση σε μια μικροπολιτική δήλωση

Καρτερός – Τσιόδρας: Το γνωστό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς και εκδότης του περιοδικού Μεταρρύθμιση Γιάννης Μεϊμάρογλου απαντά στον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, που καταφέρθηκε εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα με απίστευτες κατηγορίες. Με το άρθρο του ο Γιάννης Μεϊμάρογλου διερωτάται «αν η παρέμβαση αυτή γίνεται τώρα που η επιδημία βρίσκεται στη χώρα μας υπό έλεγχο, τι θα ειπωθεί και θα γραφτεί από τους Καρτερούς αν παρ’ ελπίδα ξεφύγουν τα πράγματα», ενώ φοβάται «μήπως κάποιοι ζουν με τη φρικτή ελπίδα να αυξηθούν

τα θύματα με στόχο να επωφεληθούν κομματικά και εσωκομματικά». Παράλληλα, ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το δημοσίευμα του επίσημου οργάνου του κόμματός του που συμπληρώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ένα μπαράζ ανάλογων τοποθετήσεων βασικών στελεχών του.

Υπενθυμίζουμε πως με το άρθρο του με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας» στην Αυγή της Κυριακής ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός στρέφεται με χολή κατά του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, o οποίος τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς και επικεφαλής στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τον κατηγορεί ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, ενώ από τα βέλη του δεν ξεφεύγουν και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την επιλογή Τσιόδρα.

Καρτερός – Τσιόδρας: Ολόκληρο το δημοσίευμα του Θανάση Καρτερού

«Το είπε ο Τσιόδρας. Ακούσατε χθες, σήμερα, προχθές, τον Τσιόδρα. Αλλοι τρεις νεκροί, το ανακοίνωσε ο Τσιόδρας. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσιόδρας. Κι εμείς ένα Τσιόδρα θα είχαμε σε αυτή τη θέση -αυτό από ευγενείς συριζαίους. Και η σκηνή των σκηνών, που συγκίνησε περισσότερο κι από θρήνους συγγενών. Ο Τσιόδρας να κλαίει βουβά επί του βήματος. Έσπασε ο Τσιόδρας, λύγισε ο Τσιόδρας, δάκρυσε ο Τσιόδρας, έκλαψε ο Τσιόδρας. Τίτλοι και παράθυρα, υπότιτλοι και φεγγίτες, ηχητικά και διαδικτυακά, με τον Τσιόδρα ασχολούνται. Όπου και να ΜΗΝ πας, Τσιόδρα ακούς και βλέπεις. Πανδημία δίχως Τσιόδρα, σκορδαλιά χωρίς τα σκόρδα.

Υπάρχει βέβαια και ο Τσιόδρας ψάλλων. Αλλά όσοι ασχολήθηκαν μ’αυτό, και τόλμησαν να του κάνουν κάποια προσεκτική έως και αβρή κριτική, κατηγορήθηκαν ότι δεν σέβονται τον επιστήμονα και χριστιανό. Αλλά ο ίδιος σέβεται τον εαυτό του, όταν κάνει αυτά που μας συμβουλεύει να μην κάνουμε εμείς; Οταν επιτίθεται σε δημοσιογράφο ότι σπέρνει τον φόβο, επειδή τον ρωτάει τι γίνεται με τους εν οίκω κλεισμένους και επί ξύλου κρεμασμένους. Οταν δηλώνει ότι αν δεν έκαναν -ο Μητσοτάκης, δηλαδή, άντε και ο ίδιος- όσα έκαναν, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 2.265 νεκρούς. Υποθετικούς, για χρήση τρομοκρατικής προπαγάνδας, αλλά όλα κι όλα. Μετρημένους φέρετρο φέρετρο.

Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό;

Μετράει νεκρούς και κρούσματα, παρέχει στους φοβισμένους το γλυκύ έαρ των πατρικών συμβουλών του και συνεχώς αφήνει να διαπερνάει κάθε του λέξη μια υπόρρητη και άρρητη ανακούφιση. Καλά είμαστε. Και είμαστε καλά, επειδή τα κάναμε και τα κάνουμε σωστά. Μήπως τον ακούσατε ποτέ να λέει έστω μια λέξη για τα μηνύματα αγωνίας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, που παλεύουν χωρίς τα απαραίτητα; Να σημειώνει κάποιο λάθος, κάποια αβλεψία, κάποιου είδους ευθύνη; Να ασκεί μια επιστημονική κριτική ουσίας, που ακουμπάει στην πραγματικότητα και όχι στις προδιαγραφές του Μητσοτάκη;

Από την άλλη όμως, τι περιμέναμε; Δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους. Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Αυτός τον λιβανίζει ως τεχνοκράτη μεγάλου βεληνεκούς. Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος . Και ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, και ενός πρωθυπουργού, υποστηρίζει τους εκπροσωπούμενους. Είναι θέμα δεοντολογίας, Πολιτικής, όχι επιστημονικής, αλλά πάντως δεοντολογίας.

Εκείνο που δεν είναι καθόλου δεοντολογικό, ούτε έντιμο, είναι να κρύβονται όλοι τους, με πρώτο τον Μητσοτάκη, πίσω από τον δήθεν ουδέτερο τεχνοκράτη. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί. Την πολιτική τους εξωραϊζει. Και το κάνει μια χαρά».

Τι απαντά ο Γιάννης Μεϊμάρογλου

“Το άρθρο του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην Κυριακάτικη “Αυγή” είναι αντιπροσωπευτικό της αδιανόητης στάσης ενός μεγάλου μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη σημερινή απειλή για τη δημόσια υγεία. Ο Θανάσης Καρτερός βέβαια, μας έχει συνηθίσει στον ακραία διχαστικό του λόγο. Ωστόσο, το άρθρο του αυτό ξεχειλίζει κυριολεκτικά από εμπάθεια εναντίον όλων, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της φονικής πανδημίας. Εμπάθεια για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που έχει αναλάβει, μαζί με το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, το βαρύ φορτίο της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας. Και που ανέλαβε επικεφαλής χάρη στο παγκόσμια αναγνωρισμένο κύρος του που – πλην του Θανάση Καρτερού – κανένας δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει.

Εμπάθεια για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που τους έλαχε ο κλήρος να διαχειριστούν την πρωτοφανή κρίση που ξέσπασε. Σε μια στιγμή που η θετική συμβολή του πολιτικού κόσμου, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν με τη ΝΔ, είναι αναγκαία όσο ποτέ.

“Κι εμείς, αν είμασταν κυβέρνηση, τον Τσιόδρα θα είχαμε σ αυτή τη θέση”

Εμπάθεια για την κοινωνία που δείχνει να αποδέχεται καθολικά, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, του χειρισμούς που έχουν γίνει. Ο Θανάσης Καρτερός φαντασιώνεται ότι εκπροσωπεί ο ίδιος “τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους παραπεταμένους από το σύστημα, τους πρόσφυγες, τους Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους” που συγκροτούν αποκλειστικά τη δική του κοινωνία. Εμπάθεια για τους “ευγενείς”, όπως τους αποκαλεί συντρόφους του και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Ξανθό που τόλμησε να διαφοροποιηθεί από την γραμμή του και να ξεστομίσει δημόσια τη φράση: “Κι εμείς, αν είμασταν κυβέρνηση, τον Τσιόδρα θα είχαμε σ αυτή τη θέση”.

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού δημιουργεί δύο σοβαρά ερωτήματα που περιμένουν καθαρές απαντήσεις.

Αν η παρέμβαση αυτή γίνεται τώρα που η επιδημία βρίσκεται στη χώρα μας υπό έλεγχο, τι θα ειπωθεί και θα γραφτεί από τους Καρτερούς αν παρ’ ελπίδα ξεφύγουν τα πράγματα; Μήπως κάποιοι ζουν με τη φρικτή ελπίδα να αυξηθούν τα θύματα με στόχο να επωφεληθούν κομματικά και εσωκομματικά; Κι ακόμη, τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός για το δημοσίευμα του επίσημου οργάνου του κόμματός του που συμπληρώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ένα μπαράζ ανάλογων τοποθετήσεων βασικών στελεχών του; Το πολιτικό κρυφτούλι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε και μπορεί να θυσιάζει το συμφέρον της δημόσιας υγείας στο βωμό των εσωκομματικών του ισορροπιών. ΥΣ. Ο Θανάσης Καρτερός έκλεισε την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ – το τελευταίο πριν τη διάσπαση με αφορμή τον Συνασπισμό – με τη φράση “Καληνύχτα ΚΚΕ”. Δεν το εννοούσε, δυστυχώς”.

Δείτε ακόμαΤο «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒΠέτσας: «Στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς»Μένουμε όρθιοι: Πακέτο 26 δισ. ευρώ για ενίσχυση της οικονομίας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα