Καντίροφ υγεία: Ο ηγέτης της Τσετσενίας βρίσκεται σε κώμα σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, βρίσκεται σε κώμα σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες (GRU). Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν ξένα μέσα αλλά και τα ουκρανικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου, Andriy Yusov, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Καντίροφ επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του δεν οφείλεται

σε κάποιον τραυματισμό αλλά πιθανότατα σε προϋπάρχουσες ασθένειες.

Kadyrov is in critical condition

A representative of the Main Intelligence Directorate of Ukraine, Andrei Yusov, said that Kadyrov’s illnesses worsened, which led to a critical condition.

“The information is confirmed from various sources in medical and political circles. This… pic.twitter.com/UFlFn44HLB

— NEXTA (@nexta_tv) September 15, 2023

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες

Η κατάσταση της υγείας του Καντίροφ που είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προκαλέσει ανησυχία και εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του και ειδικότερα στην περίπτωση που δεν καταφέρει να αναρρώσει. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή διορίζοντας έναν αξιόπιστο διάδοχο, ενώ άλλοι φοβούνται ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις και αστάθεια.

Στο μεταξύ δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις ασθένειες που οδήγησαν τον ηγέτη της Τσετσενίας σε αυτή την κατάσταση. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη είδηση έχει αρχίσει και κάνει τον γύρο των social media ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές σε ρωσικά και τσετσενικά κανάλια στο Telegram. Την ίδια ώρα από η ρωσική πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο στενός σύμμαχος του Πούτιν. Πλέον μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα και ποιες συνέπειες θα έχει το κώμα του Τσετσένου ηγέτη στην περιοχή και στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Russian and Chechen Telegram channels are writing that the Chechen head of state and staunch Putin supporter Ramzan Kadyrov has fallen into coma. Ukrainian intelligence is also reporting it. #geopolitics pic.twitter.com/yWmb6YitMG

— Velina Tchakarova (@vtchakarova) September 15, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καντίροφ, Τσετσενίας,kantirof, tsetsenias