Κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες...

Τις τελευταίες πινελιές για το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει πρόκειται να βάλουν σήμερα (Δευτέρα) σε συνάντησή τους ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι πληροφορίες θέλουν το νέο υπουργικό συμβούλιο να ορκίζεται την Τρίτη, ενώ μετά πρόκειται να συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή πάντως ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Α. Σαμαράς: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση»

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει αντιπρόεδρος. Απαντώντας, συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα του κ. Βενιζέλου, ο πρωθυπουργός απαντά: «Βεβαίως, σημαντικό ρόλο. Άλλωστε και στην έως σήμερα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε πιο διακριτικά από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση».

Για την αλλαγή στάσης της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη δήλωσε: «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω, όμως, ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ (...) Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς γι' αυτό, αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε (...) Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του».

Ε. Βενιζέλος: «Προτάσσεται το εθνικό συμφέρον»

«Στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μικρές, κομματικές ή προσωπικές επιλογές», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διασφαλίσει τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας και το έκανε.

«Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης. Η Δημοκρατική Παράταξη και στο παρελθόν και τώρα υπάρχει χάριν του λαού και του Έθνους» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, αναφέρει πως αρχίζει τώρα μια νέα φάση κατά την οποία «απαιτούνται εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας. Εγγυήσεις προγραμματικές, οργανωτικές, προσωπικές».

Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ «φιγουράρουν» για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Αν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σχεδόν σίγουροι θεωρούνται οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Συμεών Κεδίκογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Κώστας Τριαντάφυλλος και άλλοι.

Επίσης, πιθανό είναι να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον Θανάση Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα