Καμμένος: Αυτός προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη

«Σ’ αυτό το βίντεο έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που αποδεικνύουν κι άλλες προσπάθειες χρηματισμού. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σ’ αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα. Κάποια απ’ αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ’ την απαγωγή Παναγόπουλου», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Δισκέτα με το υλικό της καταγραφής της συνάντησης δόθηκε

στην Εισαγγελία και μπήκε στη δικογραφία. Αντίγραφο των δύο συνομιλιών έχω εγώ και ο Χαϊκάλης, ενώ κατέθεσα αντίγραφο και σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό. Αντίγραφο των συνομιλιών έδωσε ο κ. Χαϊκάλης και στον Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας», είπε ο κ. Καμμένος.

«Στέλνω αυτή τη στιγμή αντίγραφο της δεύτερης συνάντησης Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα στον υπουργό Δικαιοσύνης. Στέλνω δεύτερο αντίγραφο στον πρόεδρο της Βουλής για να το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων. Το υλικό από τα συστήματα καταγραφής βρίσκονται στην Εισαγγελία στο φοριαμό του κ. Ντογιάκου. Εάν η κυβέρνηση δεν δώσει στη δημοσιότητα το υλικό, θα το δημοσιοποιήσω εγώ», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Γνώρισα τον μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ», αποκάλυψε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε, πως «ο μεσάζοντας δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον Χαϊκάλη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Θέλω να βαδίσω στο δρόμο αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον κόσμο που με ψήφισε». «Όταν ο Καμμένος έλεγε “όποιος αντέξει” δεν τον καταλάβαινα, τώρα τον καταλαβαίνω», ανέφερε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω, αλλά ενημέρωσα αμέσως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε το όνομα του μεσάζοντα στην Ασφάλεια». «Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Αυτά που ακούγονται είναι πέραν φαντασίας», αποκάλυψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Τα στοιχεία, φωτογραφικά και βίντεο, υπήρχαν στη διάθεση της Εισαγγελίας απ’ την πρώτη στιγμή. Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω», είπε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος. «Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του μεσάζοντα για να φανεί αν συνομιλούσε με τον κ. Σταμάτη», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Σ’ αυτό το cd υπάρχει βίντεο από την πρώτη συνάντηση που φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα», είπε ο κ. Καμμένος, δείχνοντας ένα cd. «Ο Λαζόπουλος είχε την τεχνική υποδομή να καθαρίσει το βίντεο και να φτιάξει τον ήχο», παρενέβη ο κ. Χαϊκάλης, για να δηλώσει εν συνεχεία: «Αν μου συνέβαινε τίποτα ήθελα ο Λαζόπουλος να έχει το υλικό».

«Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν ακολουθήσει τη σύσταση της κυρίας Βούλτεψη και δεν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, εγώ θα τα δώσω», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Πριν την τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Βουλής θα έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία για να μην υπάρχουν σκιές».

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το όνομα του μεσάζοντα είναι αυτό του τραπεζίτη Γιώργου Αποστολόπουλου, τέως τραπεζικού υπαλλήλου και νυν επιχειρηματία στο χώρο των συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα