Καμία πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα

Άκαρπη χαρακτηρίζεται η συζήτηση της Τρόικα με την ηγεσία το υπουργείου Εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, το μεσημέρι της Τρίτης (04/03) υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου επιβεβαίωσε τη δυσκολία συμφωνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή, ζωντανή και συνεχίζεται, εκτιμούμε ότι θα βρούμε κοινό δρόμο».

Αυτήν των ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη,

με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ΝαυτιλίαςΜιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου. Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, που παραμένουν το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης.

Το απόγευμα αναμένονται συναντήσεις της τρόικας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο αλλά και με τον Α. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας ενώ μετά τις 19.00 το βράδυ η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθεί με τον κ. Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πολύ δύσκολα θα αποφασισθεί η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας 10 Μαρτίου.
Πιθανό είναι πλέον το σενάριο ενός έκτακτου Eurogroup με τηλεδιάσκεψη μετά τις 10 Μαρτίου, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα ακόμη και για παράταση της εκκρεμότητας ως τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα