Καμία ουσιαστική εξέλιξη στην πρώτη συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα. Στην κουβέντα των δύο πλευρών παρευρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Στο πρώτο τετ-α-τετ συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

και των μισθώσεων επαγγελματικών χώρων, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, ως τις 10 με 15 Δεκεμβρίου αναμένεται η συμφωνία για το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.

Μετά το Eurogroup επιστρέφει η τρόικα;

Το ερώτημα που απασχολεί την ελληνική πλευρά είναι εάν η τρόικα θα επιστρέψει μετά το Eurogroup της Πέμπτης, προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Πάντως ορατό είναι το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στέλεχος της Κομισιόν σχολίαζε πως αν η τρόικα δεν επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την Πέμπτη, υπάρχει φόβος ότι θα ζητήσει δείγματα γραφής για το πώς θα κλείσει το δημοσιονομικό κενό, με άλλα λόγια θα ζητήσει μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα