«Καμία εμπλοκή με τρόικα, ουδέν πρόβλημα με τη δόση» δηλώνει ο Στουρνάρας

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διέψευσε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για εμπλοκή των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με κύριο θέμα τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν ανοιχτά για «εμπλοκή» των συζητήσεων και πως γίνονται προσπάθειες για γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας

είχε μία αρχική συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας την Τετάρτη, διάρκειας έξι ωρών, στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να μιλήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και κατόπιν, επέστρεψε στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως δεν υπάρχει εμπλοκή και πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, επειδή «είναι πάρα πολλά τα θέματα».

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την επόμενη δόση του δανείου που θα δοθεί στη χώρα μας, ενώ παραδέχθηκε πως οι συζητήσεις δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής.

Εξάλλου, διέψευσε τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τους επίορκους και τους υπαλλήλους που απουσιάζουν.

Ζητείται νομοθετική φόρμουλα για απολύσεις

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητά νομοθετική φόρμουλα για απολύσεις 2.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο, όπως απαιτεί η τρόικα. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια που χρήζουν συζητήσεων. Η τρόικα πέραν των 2.000 άμεσων αποχωρήσεων επιμένει να υπάρξουν συνολικά 7.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013, ενώ παραμένει ο στόχος για απομάκρυνση 20 χιλιάδες υπαλλήλων έως το 2014.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα για τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για καταρχήν συμφωνία για ρύθμιση εξόφλησης σε 48 δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα