Καλό… Οκτώβρη η επόμενη δόση

Μετάθεση κατά ένα μήνα φαίνεται πως παίρνει η κατάθεση της έκθεσης αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, καθώς – σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο – το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα μας όλο τον Σεπτέμβριο προκειμένου να έχει επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η έκθεση της τρόικας, που έφυγε την Κυριακή από την Ελλάδα, θα γινόταν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τις

πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη στη Λευκωσία. Πλέον, η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα.

Στις επαφές του Σεπτεμβρίου, θα προσπαθήσει η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τα υπόλοιπα μέτρα ύψος 4 δισ. ευρώ που δεν έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα από τις δύο πλευρές.

«Τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει και για το που είμαστε πριν αποφασίσουν να πληρώσουν και πάλι» σημείωσε ο αξιωματούχος της Ε.Ε., τονίζοντας πως τα μέτρα που θα αποφασιστούν «θα πρέπει να είναι συμπαγή και εφαρμόσιμα, και όχι απλά αόριστες λέξεις».

Πηγή: onlynews.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα