Καλάθι νοικοκυριού 2022 προϊόντα: Πότε ξεκινά και ποιες θα είναι οι τιμές

Την ισχυρή πεποίθηση ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα διασφαλίσει σταθερότητα και φθηνότερες τιμές στα 50 προϊόντα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωση του μέσου νοικοκυριού, εκφράζουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για αισχροκέρδεια ανεξαρτήτως του καλαθιού του νοικοκυριού ενώ σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή

του μέτρου, τονίζουν ότι σούπερ μάρκετ και βιομηχανία θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

«Αφιερώνουμε τώρα ως κυβέρνηση όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτή τη μάχη -παράλληλα και επιπρόσθετα των γενικότερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε ώστε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή-, προκειμένου οι πιο ευάλωτοι οικονομικά συμπολίτες μας να μπορούν να εξασφαλίζουν τα 50 βασικά προϊόντα για κάθε νοικοκυριό σε ανεκτές τιμές, κάτω του πληθωρισμού, ώστε να περάσουμε όλοι μαζί κι αυτόν τον κάβο» επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του.

Θα δηλωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «τις επόμενες ημέρες, εντός του Οκτωβρίου, κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα διαμορφώσει σε συνεργασία με την βιομηχανία και θα παρουσιάσει το “καλάθι του νοικοκυριού”, ένα καλάθι με 50 προϊόντα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωση του μέσου νοικοκυριού. Το “καλάθι του νοικοκυριού” θα δηλωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα αναρτηθεί στην εφαρμογή e-katanalotis ώστε να το γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές και προφανώς τα ίδια τα σούπερ μάρκετ θα κάνουν και τις δικές τους προωθητικές ενέργειες. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα παραμένουν στο «καλάθι» για διάστημα 7 ή 15 ημερών και καθ’ όλο αυτό το διάστημα σούπερ μάρκετ και βιομηχανία θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Στήριξη των νοικοκυριών

«Το “καλάθι του νοικοκυριού” αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας μας με τους εκπροσώπους εμπόρων και σούπερ μάρκετ, κάθε αλυσίδα θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μία λίστα στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται 50 διαφορετικά προϊόντα από 30 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων που εμείς ως Υπουργείο κρίνουμε απαραίτητα για τις καθημερινές ανάγκες μιας οικογένειας. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να διασφαλίσει σταθερότητα και φθηνότερες τιμές στις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για αισχροκέρδεια ανεξαρτήτως του καλαθιού του νοικοκυριού» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλάθι, 2022, Πότε,kalathi, 2022, pote