Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη τώρα: Απίστευτες πλημμύρες μήνα Ιούλιο

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη τώρα: Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγα λεπτά, ισχυρή καταιγίδα που πλήττει τη Θεσσαλονίκη, με κύριο χαρακτηριστικό τη δυνατή βροχόπτωση. Αλλάζει ραγδαία ο καιρός τις επόμενες ώρες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα GR Times, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε

πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων, λόγω της κατάστασης, είναι πολύ χαμηλές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το απόγευμα αναμένονται καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανόν στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα