Κακοκαιρία σήμερα (13-11) Δευτέρα: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 09-11-2023/1230 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το καιρικό σύστημα που διέρχεται από τη χώρα, με κίνηση ανατολική νοτιοανατολική, επηρεάζει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν: Μέχρι και τις απογευματινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και η δυτική Κρήτη

και μέχρι τις βραδινές ώρες το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 14-11-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 και στο νότιο Αιγαίο τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-11-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-11-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-11-2023

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, 13-11 Δευτέρα, Επικαιροποίηση, ΕΜΥ,kakokairia, 13-11 deftera, epikairopoiisi, emy