Κακοκαιρία πλήττει την ανατολική Ευρώπη

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται από χθες η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Σλοβενία, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Στην Κροατία, λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στα ορεινά και των ισχυρών ανέμων, με δυσκολία πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ζάγκρεμπ -Σπλιτ.

Στη νότια Λίκα και στη βόρεια Δαλματία, καθώς και σε τμήματα του Γκόρσκι Κόταρ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ τα υπόλοιπα  οχήματα κινούνται με τη βοήθεια αντιολισθητικών

αλυσίδων.

Στα βόρεια της χώρας, στα σύνορα με τη Σλοβενία, κορμοί δέντρων έπεσαν στο οδόστρωμα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, προσωρινά μέχρι να απομακρυνθούν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Σλοβενία, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, σε μεγάλα τμήματα της χώρας, οδήγησαν σε υπερχείλιση των ποταμών, με αποτέλεσμα επτά περιφερειακοί οδικοί άξονες να παραμείνουν κλειστοί.

Στο δυτικό τμήμα της Σλοβενίας, στην περιφέρεια Γκόρισκο, πλημμύρισαν υπόγεια και διαμερίσματα. Στη Νόβα Γκόριτσα πλημμύρισαν το δημαρχείο, το δικαστήριο, το κτίριο του περιφερειακού αρχείου, το θέατρο, καταστήματα και αγροτικές εγκαταστάσεις. Σε χωριά της περιοχής προκλήθηκαν κατολισθήσεις και κινδύνευσαν σπίτια. Στο Στάγιερσκο περίπου 39.800 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Στο όρος Μπιελάσνιτσα, καθώς  και σε άλλα τμήματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις και στο Σαράγεβο σήμερα.

Η θερμοκρασία στη χώρα αγγίζει τους  3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βουλγαρία, τέλος, σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων πλημμύρισαν σήμερα κεντρικοί δρόμοι στη Σόφια, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα