Κακλαμάνης για αστυνομικό: Σαν γιατρός θα έλεγα αν ο Θεός τον αγαπά καλύτερα να τον πάρει

Για τον βαρύτατα τραυματισμένο αστυνομικό μετά από την επίθεση χούλιγκαν και τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από έναν 18χρονο στου Ρέντη μίλησε ο πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός στο επάγγελμα, Νικήτας Κακλαμάνης. «Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού» είπε αρχικά στο ΟΝΕ Channel ο κ. Κακλαμάνης. «Ήδη έγινε ακρωτηριασμός αλλά φοβούμαι

ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει αν επιζήσει» πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης συμπληρώνοντας «όσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του»

Ο πρώην υπουργός Υγείας σχολίασε, επίσης, πως «σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν δεν ήταν ο αστυνομικός και ήταν ένας πολίτης στη θέση του. Και να είχε φύγει μία φωτοβολίδα κρότου λάμψης από αστυνομικό. Να τα λέμε. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί. Τώρα εντάξει εκφράζουμε ευχές, η πολιτεία, οι συνάδελφοί του ο κόσμος που παρακολουθεί στην τηλεοραση αλλά δεν είδα και καμιά διαδήλωση».

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Μετά τον ακρωτηριασμό, η κατάστασή του παραμένει σταθερά κρίσιμη με το ιατρικό προσωπικό να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσει στη ζωή. Ο αστυνομικός βρίσκεται σε τεχνητή καταστολή και σύμφωνα με την κρίση των γιατρών , σταδιακά θα σταματήσει μέρος της φαρμακευτικής αγωγής για να διαπιστώσουν κατά πόσο θα αντιδράσει ο οργανισμός του 31χρονου. Ο φόβος των γιατρών πριν τον ακρωτηριασμό ήταν να μην υπάρξει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, κάποια επιπλοκή στο τραύμα καθώς επρόκειτο για τραύμα βαθύ και δύσκολο με μεγάλο έγκαυμα. Οι γονείς του αστυνομικού, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ενήμεροι για κάθε κίνηση του ιατρικού προσωπικού και το μόνο που ζητούν είναι να σωθεί ο γιος τους.

Δραματική είναι η έκκληση του πατέρα του 31χρονου αστυνομικού στους γιατρούς προκειμένου να σωθεί το παιδί του. «Να καταβάλετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να σώσετε το παιδί μου, είναι άδικο να πεθάνει», είναι τα λόγια που φέρεται να είπε ο πατέρας του αστυνομικού στους γιατρούς. Οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού τους είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ συνάδελφοι του 31χρονου δεν έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το νοσοκομείο για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακλαμάνης, Σαν, Θεός,kaklamanis, san, theos