Και ηθοποιός στους δράστες της οργάνωσης κλοπών αυτοκινήτων – Ο ρόλος του

Και ένας ηθοποιός, 51 χρόνων, ο οποίος ωστόσο έχει εγκαταλείψει την υποκριτική, γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από το πέρασμά του σε επεισόδια πολύ δημοφιλούς κωμικής τηλεοπτικής σειράς είναι μεταξύ των συλληφθέντων της θηριώδους συμμορίας, που έχει αφαιρέσει πάνω από 40 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ως προς τον «ρόλο», λοιπόν, που έπαιζε στην οργάνωση, η Αστυνομία επισημαίνει ότι ο πρώην ηθοποιός, 51χρονος, «διέθετε συνεργείο αυτοκινήτων, όπου λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη και μεγάλη διπλή πόρτα. Από αυτόν, το αρχηγικό

μέλος, με χρήση αυτοκινήτου – βαν φόρτωνε και παραλάμβανε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, έναντι αντιτίμου». Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες που συνελήφθησαν τη μοτοσικλέτα του!

Αττική – Κρήτη

Όπως ανακοινώθηκε, οι συλλήψεις έγιναν μετά από επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και στην Κρήτη. Συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο. Για την επίτευξη του σκοπού τους, σημειώνει η Αστυνομία, είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, και συγκεκριμένα:

· 35χρονος, ο οποίος κατείχε τον αρχηγικό ρόλο, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης, ενώ σε συνεργείο – φανοποιείο, ιδιοκτησίας του, πλαστογραφούνταν τα κλεμμένα οχήματα.

· Κατεύθυνε τις ενέργειες των μελών της οργάνωσης, φροντίζοντας για την παραλαβή, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση αποσυναρμολογημένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών.

Ταξινομήσεις

· 32χρονος, πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

· 43χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα αυτοσχέδιου διαλυτηρίου.

Ήταν το άτομο που παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους. Όταν ολοκλήρωνε τις εργασίες, παρέδιδε τα εξαρτήματα με την χρήση κλειστών φορτηγών στο αρχηγικό μέλος.

Η ομάδα κρούσης

· 29χρονος και 21χρονος αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν οχήματα, που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης.

· Για να πετύχουν τον σκοπό τους κινούνταν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα.

· Αφού διέπρατταν την κλοπή, μετέφεραν τα οχήματα σε συνοικιακές οδούς ή σε «καβάτζα» τους, για να μην ανευρεθούν.

«Χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους», προσθέτει η Αστυνομία, «είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει». Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βρέθηκαν κλεμμένα αυτοκίνητα

· Εννέα κλεμμένα οχήματα, 9 οχήματα, των οποίων η νόμιμη προέλευση εξετάζεται, μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, 8 σκελετοί οχημάτων (σασί), με αποκομμένα τα πλακίδια αναγραφής αριθμού πλαισίου και τις ενδείξεις – stickers αυτών.

· Επίσης, 8 κινητήρες αυτοκινήτων, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας χωρών Εξωτερικού, πλαστές σφραγίδες, συσκευή παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων (jammer), διαγνωστικά εγκεφάλου αυτοκινήτων, φύσες που συνδέονται στην OBD οχημάτων, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών – εξαρτημάτων οχημάτων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, 2 όπλα (πιστόλι και περίστροφο), 3 αεροβόλα πιστόλια και 1 ρέπλικα περιστρόφου, 11 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, 100 φυσίγγια και 1730 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα