«Καμπανάκι» Μπαρόζο για την ανεργία των νέων

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με τις διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία στους νέους και για την ανάγκη ταχείας αντιμετώπισης της.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για την παρουσίαση ενός «φιλόδοξου» σχεδίου για την απασχόληση των νέων κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως πρέπει να υπάρξει ανάληψη άμεσης δράσης καθώς πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη, ύψους 120 δισ. ευρώ, που αποφασίσθηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27», ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι η υλοποίησή του βρίσκεται «χαμηλότερα των προσδοκιών».

Θα ήταν «εξαιρετικό εάν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτήν την διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», είπε.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν «εφιάλτη» αναφερόμενος στη ζήτημα της ανεργίας και τόνισε πως η καταπολέμησή της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του.

Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορέσει σύντομα να βγει από την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτό, ότι η Ιταλία θα μπορέσει να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος», είπε, υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαΐου.

«Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της Επιτροπής, ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα για την Ιταλία και θα εργασθούμε για να επιτύχουμε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δεσμευθεί να σεβασθεί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα