Ιταλός ιερέας: «Οι σεσμοί είναι τιμωρία του Θεού για τους γκέι»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σάλο προκάλεσε η δήλωση ιερέα στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της ιταλικής εκκλησίας «Radio Maria» που έριξε την ευθύνη για τις βίαιες επιθέσεις του Εγκέλαδου στους ομοφυλόφιλους! Σε δεύτερη εκπομπή μάλιστα στο Radio 24., ο καθολικός ιερέας Τζοβάνι Καβάλκολι, επανέλαβε τις θεωρίες του, παρά τις αντιδράσεις του Βατικανού.
«Αυτές οι καταστροφές είναι συνέπεια του προπατορικού αμαρτήματος, μπορούν να ερμηνευθούν ως θεϊκή τιμωρία. Υπάρχει η εντύπωση ότι οι προσβολές που σημειώνονται

κατά του νόμου του Θεού… σκεφτείτε την αξιοπρέπεια της οικογένειας, του γάμου, την ίδια την αξιοπρέπεια της σεξουαλικής ένωσης… σκέφτεται κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά… ας το πούμε θεϊκή τιμωρία, αλλά εννοείται σαν κάλεσμα για να ξαναβρούμε τις αξίες του νόμου της φύσης», ήταν μερικά από τα λόγια του ιερέα.

Το Βατικανό πήρε αμέσως θέση και χαρακτήρισε προσβλητικά τα όσα είπε για τους ομοφυλόφιλους ο Τζοβάνι Καβάλκολι. «Πρόκειται για θέσεις προσβλητικές για τους πιστούς και σκανδαλώδεις για όποιον δεν πιστεύει», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, από τους στενότερους συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου. Εξήγησε δε, πως οι επίμαχες τοποθετήσεις δεν αντιστοιχούν στη θεολογία της ιταλικής εκκλησίας και δεν ακολουθούν το όραμα που ο Χριστός προσέφερε στους πιστούς με αγάπη.

«Ας μας συγχωρήσουν οι σεισμόπληκτοι», πρόσθεσε ο συνεργάτης του Πάπα, ζητώντας από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να είναι προσεκτικοί ως προς το λεξιλόγιο τους και να συντονιστούν με το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

«Δεν μπορούμε να μη ζητήσουμε συγχώρεση από τους αδελφούς μας που επλήγησαν από την τραγωδία του σεισμού που παρουσιάστηκαν ως θύματα της οργής του Θεού. Να γνωρίζουν ότι έχουν τη συμπάθειά μας, την αλληλεγγύη και την στήριξη του Πάπα, της εκκλησίας και όποιου έχει ίχνος καρδιάς», συμπλήρωσε.

Παρά ταύτα, στις νέες του δηλώσεις, ο πατέρας Καβάλκολι επανέλαβε ότι «αμαρτίες σαν την ομοφυλοφιλία αξίζουν την θεία τιμωρία», ενώ υπογράμμισε ότι «κατά την άποψή του, στο Βατικανό πρέπει να ξαναδιαβάσουν την χριστιανική κατήχηση».

Το άρθρο Ιταλός ιερέας: «Οι σεσμοί είναι τιμωρία του Θεού για τους γκέι» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα