Ιταλία: Προς σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών ;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ιταλία έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο εντός της χώρας όσο και στο σύνολο της Ευρώπης.

Το πιθανότερο σενάριο που διακινείται είναι αυτό της δημιουργίας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα αναλάβει την διαχείριση των πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων στο φόντο του αποτελέσματος του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Εξάλλου η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά ένα ακόμη χτύπημα στην παραπαίουσα Ευρώπη μετά το πρόσφατο Brexit.

Τα επόμενα βήματα στην Ιταλία είναι πολύ σημαντικά. Στην βάση του συντάγματος ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα είναι που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της δημιουργίας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Σε αυτό το πλαίσιο το όνομα που ακούγεται ως πιθανότερο για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας είναι του νυν υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν. Ακούγονται επιπλέον τα ονόματα του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα και του Προέδρου της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, αναμένεται η εν λόγω κυβέρνηση τεχνοκρατών να αναλάβει την ευθύνη της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2017 όπως και την εφαρμογή των αλλαγών του εκλογικού νόμου. Προς ώρας θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει πολιτικά και χρονικά πέραν αυτού του ορίου αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί,

Το άρθρο Ιταλία: Προς σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών ; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα