Ισραήλ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από το 10% του πληθυσμού το έχει κάνει

Όλος ο κόσμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το νέο έτος αφήνει πίσω του μια από τις χειρότερες χρονιές και ο πλανήτης ελπίζει μαζί με το 2021 θα έρθει και η λύτρωση από αυτό τον φονικό ιό. Ήδη οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει σε πολλές χώρες ( η Ελλάδα ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου ). Το Ισραήλ ωστόσο έχει ήδη εμβολιάσει 1 εκατομμύριο πολίτες του κατά του Covid-19, ήτοι πάνω από το 10% των πάνω από 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων του, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Το

Ισραήλ ξεκίνησε αρκετά νωρίς την εκστρατεία του εμβολιασμού, αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου από την Pfizer/BioNTech. Στις πληθυσμιακές ομάδες προτεραιότητας που εμβολιάστηκαν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, φοιτητές ιατρικών σχολών, εργαζόμενοι σε κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Ο εμβολιασμός του Νετανιάχου

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο εκατομμυριοστός Ισραηλινός που εμβολιάστηκε ήταν ο Μοχαμάντ Τζαμπαρίν στην πόλη με κυρίως αραβικό πληθυσμό Ουμ αλ Φαχμ. Ο Νετανιάχου ήταν παρόν σε αυτόν τον εμβολιασμό, και άδραξε την ευκαιρία να υποσχεθεί την επιστροφή σε μια κάποιου βαθμού κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό αρκετά μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

«Μόλις φτάσουμε σε έναν κρίσιμο όγκο, όταν εμβολιαστούν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά το εμπόριο, τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα πάντα. Κάποιος θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και να ταξιδέψει στο Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, το Μπαχρέιν», είπε ο Νετανιάχου.

Εκτός από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, το Ισραήλ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα, που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει την αδειοδότηση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα