Ισπανία κορονοϊός: Θεωρούν ανίκανο τον κορυφαίο επιδημιολόγο

Ισπανία κορονοϊός: Το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας ζήτησε την «άμεση παραίτηση» του Φερνάντο Σιμόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας για την «προφανή και παρατεταμένη ανικανότητά του» στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν «φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη

ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών».

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα του Covid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου «είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών».

Σε καθεστώς πλήρους lockdown η Αυστρία

Επίσης, η Αυστρία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδιάζει να περάσει από την Τρίτη από την νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και το μερικό lockdown, που ισχύουν τώρα, σε πλήρες lockdown μέχρι και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ένα προσχέδιο και στη περίληψη ενός κυβερνητικού διατάγματος που είδε σήμερα το Ρόιτερς. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει από τις 8μμ ως τις 6πμ θα μετατραπεί σε ολοήμερο lockdown και θα κλείσουν τα μη απαραίτητα καταστήματα, αναφέρεται στα συγκεκριμένα έγγραφα.

Τα Γυμνάσια ήδη έχουν περάσει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Τα σχολεία των μικρότερων βαθμίδων που παρέμεναν μέχρι σήμερα ανοιχτά θα περάσουν και αυτά σε τηλεκπαίδευση, ενώ όπου κρίνεται απαραίτητο, θα παρέχονται υπηρεσίες για τα νήπια. Στις 17:30 ώρα Ελλάδος ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα περιγράφει τους νέους περιορισμούς εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Τσεχία κορονοϊός: Γέμισαν τα αποτεφρωτήρια

Τα αποτεφρωτήρια στην Τσεχία είναι στα όρια των δυνατοτήτων τους εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των θανάτων λόγω του κορονοϊού, που ώθησε τη χώρα να καταγράψει αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις στατιστικές της πανδημίας. Εδώ κι εβδομάδες, η Τσεχία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (ECDC). «Έχουμε υπερφορτωθεί, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι θάνατοι απ’ ό,τι συνήθως», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιόσεφ Μέλικ, ιδιοκτήτης αποτεφρωτηρίου στην πόλη Ταμπόρ, στο κέντρο της χώρας. «Η αύξηση είναι περίπου 40%. Ασχολούμαστε με τους οίκους ευγηρίας, όπου πεθαίνει η πλειονότητα των θυμάτων της Covid-19.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανία, Θεωρούν,ispania, theoroun