Ισότιμη κατανομή βαρών για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

«Βαθιά λύπη» για τον θάνατο των τεσσάρων μικρών παιδιών και των άλλων ατόμων στον Πάλαιρο, εξέφρασε σήμερα (15/11) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, που υπογράμμισε ότι «η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί ότι χρειάζονται κεφάλαια, μηχανισμοί, πραγματική αλληλεγγύη και ισότιμη κατανομή βαρών για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά, σημείωσε: «Το ελληνικό χρέος είναι

βιώσιμο, η προτεραιότητά μας είναι οι επενδύσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις και η σταδιακή αποκατάσταση αδικιών και θυσιών», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε, στο υπουργείο Εξωτερικών με τον επισκεπτόμενο την Ελλάδα Ρουμάνο υπουργό Εξωτερικών, Τίτους Κορλατεάν. «Υπάρχουν όρια που δεν τα θέτει η ελληνική κυβέρνηση αλλά η κοινή λογική», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος σε ένα νέο «μήνυμά» του προς τους «θεσμικούς εταίρους» της Αθήνας.
Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πέτυχε, όπως φαίνεται από τους αριθμούς, μια μοναδική στη δυτική ιστορία δημοσιονομική προσαρμογή με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Θέλουμε, υπογράμμισε, «πολιτικούς συνομιλητές» που να προστατεύσουν όχι μόνο τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και τους «κοινούς ευρωπαϊκούς μας στόχους» γιατί «δεν μπορεί να παρατείνεται η εκκρεμότητα».

Είμαστε στο τελικό στάδιο, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και χρειαζόμαστε πανεθνική προσπάθεια με κοινωνική συναίνεση για την ανάκτηση της ισοτιμίας τής Ελλάδας, καλώντας τους «θεσμικούς εταίρους» να «κατανοούν τα οικονομικά δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα