Ηρωίνη πυροσβεστήρες: Ο αφρός ήταν λευκός θάνατος

Δυο πυροσβεστήρες «άναψαν φωτιές» στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αφού από τις πληροφορίες που είχαν περέλεθει στην κατοχή τους, δεν ήταν σαν τους άλλους, αλλά χρησίμευαν ως μέσα απόκρυψης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης! Οι ίδιες πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν συλλεγεί ανέφεραν ότι τους πυροσβεστήρες, για λόγους καμουφλάζ, τους είχαν στην κατοχή τους δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι θεωρούσαν ότι κανείς δεν μπορούσε να υποπτευθεί ότι περιείχαν κάτι άλλο από αφρό κατάσβεσης πυρκαγιών. Οι αστυνομικοί της Δίωξης μπήκαν στα ίχνη των δύο ανδρών, έγιναν σκιά τους και τους ακολούθησαν μέχρι

το Κερατσίνι. Εκεί τους είδαν να μεταφέρουν έναν ταξιδιωτικό σάκο και κατάλαβαν ότι το περιεχόμενό τους ήταν οι πυροσβεστήρες με τον «λευκό θάνατο».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τους κάλεσαν να μείνουν ακίνητοι για να προχωρήσουν σε έλεγχο, λέγοντας την ιδιότητά τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Οι δύο Τούρκοι, ωστόσο, αντέδρασαν, ακολούθησε συμπλοκή και εν τέλει οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες, όταν διαπίστωσαν ότι οι πυροσβεστήρες περιείχαν αντί για αφρό εννέα κιλά και 940 γραμμάρια ηρωίνης! Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες, στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για βία κατά υπαλλήλων.

Διακίνηση στην Αττική

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση». Και οι αστυνομικοί καταλήγουν στη στιγμή κατά την οποία οι δύο εντοπίστηκαν. «Συγκεκριμένα», αναφέρουν «εντοπίστηκαν να κινούνται στο Κερατσίνι κρατώντας ταξιδιωτικό σάκο. Ανωτέρω αστυνομικοί τους κάλεσαν να σταματήσουν, αναφέροντας τους την ιδιότητα τους, πλην όμως οι κατηγορούμενοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση έως ότου ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν. Εντός του σάκου υπήρχαν δύο πυροσβεστήρες που περιείχαν ηρωίνη καθαρού βάρους 9.940 γραμμ., που κατείχαν από κοινού οι ανωτέρω με σκοπό τη διακίνηση».

Συνολικά κατασχέθηκαν: Εννέα κιλά και 940 γραμμ. ηρωίνης, δύο πυροσβεστήρες, χρηματικό ποσό 670 ευρώ,, ζευγάρι γάντια και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα και μέσω της εξέτασης των επαφών των δύο Τούρκων υπηκόων, συνεχίζονται προκειμένου να προκύψει τόσο η πηγή απόκτησης της ηρωίνης όσο και οι επίδοξοι παραλήπτες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρωίνη,iroini