Ηρωίνη Νιγηρία: Πώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον παραλήπτη

Τα extention από τη Νιγηρία, τα πρόσθετα μαλλιά, σε διάφορα σχήματα και χρώματα, με τα οποία οι γυναίκες επιδιώκουν να αποκτήσουν ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, έκρυβαν «λευκό θάνατο»! Αυτό ήταν το νόμιμο περιεχόμενο ενός δέματος, που εστάλη αεροπορικώς από άγνωστους αποστολείς από την αφρικανική χώρα, με υποψήφιο παραλήπτη στην Αθήνα έναν υπήκοο Κονγκό. Η πλοκή της υπόθεσης παραπέμπει σε σενάριο αστυνομικής ταινίας, με πλούσια δράση,

οι σκηνές τις οποίας εκτυλίχθηκαν στη Νιγηρία, στην Κύπρο και στην Αθήνα! Το δέμα που απεστάλη αεροπορικώς στην Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο, περιείχε, εν τέλει, 760 γραμμάρια ηρωίνης, την οποία κατασχέθηκαν, όταν ο υπήκοος Κονγκό, κάτοικος Αθηνών, προσήλθε στην εταιρία curier, όπου είχε καταλήξει για να το παραλάβει.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, 27χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, επισημαίνει η Αστυνομία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή, με αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αεροπορικών διαδρομών, ποσοτήτων ηρωίνης στη χώρα μας, εντοπίσθηκε το ύποπτο δέμα, προερχόμενο από τη Νιγηρία. «Εντός του δέματος», συνεχίζει η Αστυνομία «είχαν τοποθετηθεί 28 νάιλον συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένες σε τυποποιημένες συσκευασίες προσθετικών μαλλιών, με περιεχόμενο ηρωίνη συνολικού βάρους 740 γραμμαρίων. Ο 27χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε το ανωτέρω δέμα».

Ηρωίνη Νιγηρία: Εντοπίστηκε στην Κύπρο

Πληροφορίες του alphafreepress.gr αναφέρουν ότι το ύποπτο δέμα εντοπίστηκε από τους ελεγκτές αεροδρομίου στην Κύπρο, όπου έγινε στάση του αεροσκάφους που είχε ξεκινήσει από Νιγηρία. Ενημέρωσαν οι Κύπριοι τις ελληνικές Αρχές και επελήφθη η Δίωξη Ναρκωτικών. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζητήθηκε η άδεια των δικαστικών Αρχών να γίνει «ελεγχόμενη παράδοση» του ύποπτου δέματος με τα extention. Η άδεια δόθηκε και οι αστυνομικοί γνωρίζοντας την εταιρεία μεταφοράς στην οποία θα κατέληγε το δέμα και από όπου θα την παραλάμβανε ο υποψήφιος παραλήπτης, οργάνωσαν το σχέδιό τους.

Υποδύονταν τους υπαλλήλους

Υποδύθηκαν για λίγες ημέρες τους… υπαλλήλους, παίρνοντας θέση πίσω από τα γκισέ παράδοσης! Όταν ο υπήκοος Κονγκό προσήλθε να το ζητήσει, του το παρέδωσαν αλλά συγχρόνως του πέρασαν και χειροπέδες. Όταν το άνοιξαν, βιντεοσκοπώντας την όλη διαδικασία, έβαλαν τα δέματα με τα πρόσθετα μαλλιά και βέβαια ανάμεσά τους ήταν και οι συσκευασίες της ηρωίνης, που θερίζει τις ζωές νέων ανθρώπων.

Έτσι, ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό των μελών του καρτέλ της Νιγηρίας που διακίνησαν την ηρωϊνη όσο και των συνεργατών του ανθρώπου από το Κονγκό που παρέλαβε τον «λευκό θάνατο» στην ελληνική πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα