Ιρλανδός Ίος: Τον χτύπησε 20χρονος ομοεθνής του

Σοκ στην Ίο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή θύμα ανθρωποκτονίας από ομοεθνή του, και ανείπωτη θλίψη στην Ιρλανδία, τη χώρα καταγωγής του, έχει προκαλέσει η είδηση του τραγικού θανάτου ενός 22χρονου παλληκαριού, του Niall O Brien. Ο 22χρονος, που περνούσε τις διακοπές του στο όμορφο νησί, που προτιμούν κυρίως νέοι άνθρωποι από πολλά μέρη του κόσμου, ήταν ένας ταλαντούχος αθλητής του χέρλινγκ, γράφουν οι εφημερίδες της πατρίδας του. Ζούσε στο Castletroy της Ιρλανδίας και είχε πολλά όνειρα για την εξέλιξή του τόσο στο άθλημα

που λάτρευε όσο και στο πανεπιστήμιο, όπου φοιτούσε. Ο O Brien ήταν αθλητής στο Broadford GAA, στο South East Clare και υπάλληλος του Castletroy Golf Club στο Limerick. Αποτίοντας φόρο τιμής, η Broadford GAA ανέφερε:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Με σπασμένη καρδιά το Broadford Hurling Club βρίσκεται σε βαθύ πένθος για το θλιβερό θάνατο ενός από τους καλύτερους παίκτες μας, τον Niall O’Brien». Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συντετριμμένους γονείς του Mike και Anne και στους αδελφούς του Cian, Eoin, Alan, εκπρόσωπος του συλλόγου πρόσθεσε: «Ο Niall, μαζί με τα τρία αδέλφια του, έχει προσφέρει εξαιρετική υπηρεσία στο Broadford Hurling Club, έχει παίξει σε όλες τις κατηγορίες με τον σύλλογο. Ο Niall ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος με προοπτικές και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την νικηφόρα απόδοση του ως ” Man of the Match “όταν σκόραρε 1-11 για να κερδίσει τον τελικό της κομητείας u21 B το 2019. Έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια, ο Niall ήταν έτοιμος να μπει στο τελευταίο έτος του στο Πανεπιστήμιο του Limerick όπου σπούδαζε οικονομικά. Ο μεγάλος κύκλος των φίλων του θα τον θυμάται ως έναν εξαιρετικά δημοφιλή και γεμάτο ζωή χαρακτήρα».

Ο άτυχος νέος

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Θυμίζουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον διαπληκτισμό του νεαρού Ιρλανδού με συμπατριώτη του, ξημερώματα μετά από διασκέδαση και μπροστά σε φούρνο του νησιού, που έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος, με την αφορμή να μην έχει διευκρινιστεί ακόμη. «Συνελήφθη στην Ίο, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Ιητών, ένας 20χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία. Ειδικότερα, πρωινές ώρες στη Χώρα Ίου, ο 20χρονος διαπληκτίστηκε και ενεπλάκη σε καυγά με 22χρονο ομοεθνή του, τον οποίο χτύπησε με τα χέρια του με αποτέλεσμα την πτώση αυτού στο οδόστρωμα. Ο 22χρονος τραυματισθείς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου κατέληξε.

Συνέλαβαν τον δράστη

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου εντόπισαν τον δράστη και τον προσήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Ενώ για το δραματικό συμβάν, ενημερώθηκε αμέσως η ιρλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι νεαροί τουρίστες στην Ίο πιάστηκαν στα χέρια, γρονθοκόπησε ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πέσει κάτω και να τραυματιστεί βαριά στο κεφάλι.

Τι είναι το χέρλινγκ

Σε ό,τι αφορά το χέρλινγκ, στο οποίο διακρινόταν το άτυχο θύμα ένα ένα υπαίθριο ομαδικό παιχνίδι, ιρλανδικής προέλευσης.  Το άθλημα παίζεται για πάνω από 3.000 χρόνια, ενώ θεωρείται ότι είναι το ταχύτερο γηπεδικό άθλημα στον κόσμο. Μοιράζεται μια σειρά από χαρακτηριστικά με το ιρλανδικό ποδόσφαιρο, όπως το γήπεδο και τα τέρματα, τον αριθμό των παικτών και πολλές ορολογίες. Στόχος του παιχνιδιού είναι, οι παίκτες με τη χρήση ενός ξύλινου ραβδιού που ονομάζεται χέρλι (αγγλικά: hurley) να χτυπήσουν μια μικρή μπάλα που λέγεται σλιόταρ, μεταξύ των κάθετων δοκαριών των αντιπάλων, είτε πάνω από την οριζόντια δοκό για να κερδίσει η ομάδα τους έναν πόντο.

Ή κάτω από την οριζόντια δοκό, μέσα στα δίχτυα, στο χώρο που φυλάσσεται από έναν τερματοφύλακα, για να πετύχει ένα γκολ, το οποίο ισοδυναμεί με τρεις πόντους. Η σλιόταρ μπορεί κρατηθεί στα χέρια και να μεταφερθεί για όχι περισσότερα από τέσσερα βήματα, χτυπώντας τη εν συνεχεία στον αέρα, ή χτυπώντας τη στο έδαφος, με το χέρλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα