Ιός τοποθετεί διαφημίσεις στην Wikipedia...

H γνωστή σε όλους μας Wikipedia, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, που οι χρήστες γράφουν τα δικά τους λήμματα, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ διαφημίσεις στο site της και στηρίζεται μόνο σε δωρεές των χρηστών για να μπορέσει να υπερκαλύψει τα λειτουργικά της έξοδα.

Τις τελευταίες ημέρες, ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται στο site

της εγκυκλοπαίδειας διαφημίσεις, με τους χρήστες να αναφέρουν το συμβάν και να διαμαρτύρονται γιατί δεν είχαν ενημέρωση από πριν.

Ο λόγος της εμφάνισης ήταν ένα μολυσμένο add on σε browser, που είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται διαφημίσεις στη Wikipedia. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Wikipedia, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα διαφημίσεων στις σελίδες της Wikipedia που οφείλονται σε μολυσμένα add ons στους browsers, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι ίδιοι βέβαια.

Τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφανίζονται δεν έχουν τη συγκατάθεση της Wikipedia και αυτή αποτελεί μια τεχνική πολύ συνηθισμένη στο διαδίκτυο σήμερα.

Εκτός από το να διαφημίζουν μια υπηρεσία, τα συγκεκριμένα banner ενδέχεται να έχουν ιούς και να είναι επικίνδυνα για το χρήστη. Όμως, στην περίπτωση της Wikipedia είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς την απάτη, καθώς δεν υπήρξαν ποτέ διαφημίσεις στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Προειδοποίηση προς όλους! Αν δείτε διαφήμιση στη Wikipedia, ψάξτε τον browser σας, καθώς ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον ιό. Η Wikipedia παρουσιάζει μόνο ένα διαφημιστικό banner κι αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια από δωρεές για τη χρηματοδότησή της. Οτιδήποτε άλλο πρόκειται σίγουρα για απάτη, με σκοπό να κερδίσουν χρήματα οι επιτήδειοι.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα