Ίντερνετ οπτικές ίνες: Ασύλληπτα γρήγορο ίντερνετ μέσα στο 2020

Ίντερνετ οπτικές ίνες: Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των νέων υποδομών οπτικών ινών Ultra Fast Broadband (UFBB) για απίστευτα γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ. Το έργο κατασκευής και λειτουργίας δικτύου οπτικών ινών θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Έχει προϋπολογισμό 700 εκ. ευρώ, με τα 300 εκ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση.

Το έργο UFBB αφορά 2,4 εκ. πολίτες και επιχειρήσεις, δημιουργεί περισσότερες από 810.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Μbps download

και περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για τη δημιουργία της “Κοινωνίας του Gigabit”. Στην προκήρυξη συμμετοχής στον “ανταγωνιστικό διάλογο” της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον δέκα εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Ο “ανταγωνιστικός διάλογος” προβλέπεται ως διαγωνιστική διαδικασία από τη νομοθεσία κατ’ επιταγή Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζεται κατά κανόνα σε πολύπλοκα έργα υποδομής, όπως είναι το UFBB. Στο πλαίσιο του ανταγωνιστικού διαλόγου, η Αναθέτουσα Αρχή διεξάγει διάλογο με τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την υλοποίηση του εκάστοτε έργου.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στη σχετική διαδικασία δήλωσαν οι εταιρείες

Grid Telecom Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία,
– Oman Fiber Optic SAOC,
Vodafone Πάναφον Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών,
Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία,
– Άβαξ Ανώνυμη Εταιρεία Εργοληπτική Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων,
– Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία,
– Ιντρακόμ Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών,
– Μυτιληναίος Ανώνυμη Εταιρεία Όμιλος Επιχειρήσεων,
– Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία,
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα