Ινδαρές Κουκάκι: Σάλος με τον σκηνοθέτη – Η σύλληψη και οι αντιδράσεις

Ινδαρές Κουκάκι: Η οικογένεια Ινδαρέ, τρία μέλη (πατέρας και δύο γιοι) της οποίας συνελήφθησαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, επιμένουν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γεγονότα και η ΕΛ.ΑΣ. τους έχει εμπλέξει άδικα. «Δεν έχουμε καμία σχέση με την κατάληψη», υποστηρίζουν από την οικογένεια και επιμένουν «αδίκως μας έχει εμπλέξει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν το πρωί της Τετάρτης το κουδούνι του σπιτιού του Δημήτρη Ινδαρέ στο Κουκάκι, όλη η οικογένεια (και τα δύο παιδιά) βρισκόταν μέσα στο σπίτι, απαντώντας έτσι στον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι οι δύο νεαροί ήταν στο διπλανό κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη.

Ινδαρές Κουκάκι: Το χρονικό των γεγονότων και η σύλληψη πατέρα και γιων

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα αφού είχε πραγματοποιηθεί η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη βίαιη προσαγωγή και σύλληψη του πατέρα και του δύο γιων της οικογένειας Ινδαρέ, η μητέρα τους μιλώντας κατήγγειλε τη στάση και τις ενέργειες των αστυνομικών. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η μητέρα των δύο νεαρών -ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος και ο άλλος φοιτητής- είπε «τα ΜΑΤ ήρθαν και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί εισαγγελέα για να περάσουν και τους είπαμε ότι αν έχετε χαρτί να μπείτε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα, κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τι γίνεται. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Στη δική μας ταράτσα. Ζήτησαν πάλι χαρτί εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο».

Σύμφωνα με καταγγελίες από την πλευρά της οικογένειας, αλλά και της αντιπολίτευσης αφού πρώτα ξυλοκόπησαν τον πατέρα, γνωστό σκηνοθέτη, και τους δυο γιους, έχοντας μάλιστα δέσει τον έναν πισθάγκωνα με χειροπέδες, καλύπτοντας το πρόσωπό του με την μπλούζα του, απείλησαν τη μητέρα των παιδιών όταν πήγε να δει τι γινόταν λέγοντας: «Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα». Είδα άνδρα των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα», υποστήριξε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ινδαρές Κουκάκι: Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις του πατέρα και των δύο γιων

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει πως στην επιχείρηση εκκένωσης στο Κουκάκι στην οδό Ματρόζου υπήρχε εισαγγελικός λειτουργός μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μιλώντας στα Παραπολιτικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος είπε «για τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχουν οι καταθέσεις των
αστυνομικών οργάνων οι οποίες αναφέρουν ότι τους έχουν αναγνωρίσει και υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία αναμένονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Υπάρχουν και μπογιές πάνω στα συγκεκριμένα άτομα τις οποίες πέταγαν προς τους αστυνομικούς». Αναφερόμενος στον πατέρα είπε πως «έχει συλληφθεί όχι για συμμετοχή στην κατάληψη αλλά για αντίσταση κατά της αρχής. Οι δύο συλληφθέντες που συμμετείχαν στην κατάληψη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τους από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα του σπιτιού τους η οποία έχει επαφή και πρόσβαση.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών “Ο 55χρονος Δημήτρης Ινδαρές επιτέθηκε στους Αστυνομικούς”Ασκήθηκε δίωξη για πλημμέλημα σε πατέρα και γιους

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα και τους δύο γιους του στη ΓΑΔΑ, ενώ σήμερα τους μετέφεραν στην εισαγγελία όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε «σήμερα προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι συλληφθέντες στην κατοικία τους στην οδό Ματρόζου, ο πατέρας και τα δύο παιδιά. Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθησαν ελεύθεροι. Η ποινική δίωξη περιγράφει τα αδικήματα που τους αποδίδονται και συνδέονται με την κατάληψη του όμορου κτιρίου της οδού Ματρόζου. Η υπερασπιστική θέση είναι η απόλυτη άρνηση στην κατηγορία, δεν υπάρχει καμία σχέση και καμία απολύτως συμμετοχή στην κατάληψη του κτιρίου της οδού Ματρόζου».

Δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρές από το Κουκάκι “Δεν μου επέτρεπαν να τους δω για 15 ώρες”Ινδαρές Κουκάκι: Κύμα συμπαράστασης για τον πατέρα και τους δύο γιους

Από την πρώτη στιγμή πάντως που έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κουκάκι και πως η αστυνομία είχε συλλάβει με βίαιο τρόπο τον πατέρα και τους δύο γιους της οικογένειας Ινδαρέ αρκετοί έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν τόσο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όσο και με δημόσιες δηλώσεις τους. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος μιλώντας στο «Θέμα 104,6» είπε «τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε» είπε μιλώντας για τον Δημήτρη Ινδαρέ, με τον οποίο συνδέετε με μακροχρόνια φιλία.

Η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη».

Αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει την ταυτοποίηση του DNA για να αποδειχθεί η συμμετοχή ή όχι των δύο νεαρών στην κατάληψη στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Σήμερα το πρωί είχαν μεταφερθεί στη σήμανση και στη συνεχεία θα γινόταν η μεταγωγή τους στην Ευελπίδων προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει στηρίξει τη σύλληψη των δύο νεαρών στη μπογιά που βρέθηκε στη φόρμα τους και ήταν ίδια με αυτή που είχαν πετάξει οι καταληψίες στους αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο της κατάληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα