Ημέρα μαζικών διαδηλώσεων στη Ρώμη

Πολλές χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές πραγματοποίησαν σήμερα (Σάββατο) πορεία στο κέντρο της Ρώμης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα λιτότητας και περικοπές στα δημόσια έξοδα σε μία εποχή που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δηλώνουν ότι έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης.

Με το ποσοστό ανεργίας στους νέους να βρίσκεται περίπου στο 35%, τρεις φορές και πλέον μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου, και τα μέτρα να πλήττουν τον χώρο της

παιδείας, οι μαθητές και οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο Μόντι υπερασπίζεται το πρόγραμμά του λέγοντας ότι θεωρεί πως η κυβέρνησή του θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που βοήθησε τη χώρα να εξέλθει από την βαθιά οικονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στον εξωτερικό δανεισμό.

Πολλές άλλες διαδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα (Σάββατο) στην ιταλική πρωτεύουσα.

Κινητοποίηση διοργανώνει και μία ακροδεξιά οργάνωση που αντιτίθεται στην κυβέρνηση Μόντι, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία αντι-φασιστική πορεία.

Η αστυνομία έχει ορίσει διαφορετικές ώρες πραγματοποίησής τους και σε διαφορετικά σημεία της πόλης προς αποφυγή επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που σημειώθηκαν στις 14 Νοεμβρίου, για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες για αστυνομική βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα