Ιαπωνία διατροφή: Ο λόγος που οι Γιαπωνέζοι είναι τόσο αδύνατοι

Ιαπωνία διατροφή: Τη στιγμή που στις περισσότερες σύγχρονες, βιομηχανοποιημένες κοινωνίες καταγράφεται ένα ποσοστό παχυσαρκίας της τάξεως του 15% με 30%, η Ιαπωνία είναι η μοναδική χώρα που έχει να παρουσιάσει ένα συγκλονιστικό νούμερο, το οποίο δεν ξεπερνά το 3,6%. Αλήθεια πώς τα καταφέρνουν; Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, ο λόγος που οι Γιαπωνέζοι και οι Γιαπωνέζες είναι τόσο αδύνατοι και σε τόσο καλή φόρμα δεν βασίζεται στο γεγονός ότι διαθέτουν… μαγικά γονίδια που τους κάνουν

εκ γενετής πιο ευνοημένους από άλλους λαούς. Όπως πολλά άλλα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, η εξαιρετική φυσική κατάσταση και ο αδύνατος σωματότυπος των περισσότερων Γιαπωνέζων έχει να κάνει κυρίως με την τοπογραφία τους, την πολιτισμική κουλτούρα τους, αλλά και την σχέση τους με το φαγητό.

Ωστόσο, πέρα από όλα αυτά τα δεδομένα, υπάρχουν και κάποια… μυστικά που εφαρμόζουν οι Ιάπωνες και τους κάνουν να διατηρούν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λένε ότι «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» και όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος οι πολίτες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου κατέχουν ακριβώς το πώς θα εξασφαλίσουν εφ’ όρου ζωής την άψογη φυσική κατάσταση χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Να σημειώσουμε, επίσης ότι πρόκειται για τον πιο αδύνατο λαό στον κόσμο, όπως έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς.

Τα δεδομένα που κάνουν τους Ιάπωνες τον πιο αδύνατο λαό στον κόσμο

Οι Ιάπωνες έχουν μία δίαιτα πολύ πλούσια σε λαχανικά, αυγό, ψάρι και κρέας. Από την άλλη δεν καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες (με εξαίρεση το ρύζι) και κορεσμένα λιπαρά. Επίσης, δεν τρώνε παπατάκια, δεν πίνουν πολλά αναψυκτικά και επιμένουν αυστηρά στα 3 γεύματα την ημέρα. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Είναι κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας να προτιμούν το μαγείρεμα στο σπίτι από το delivery ή ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο fast food. Παρόλο που στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά διάσημα ταχυφαγία όπως είναι τα McDonald’s ή τα Burger King όταν οι Γιαπωνέζοι δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και τρώνε έξω, επιλέγουν κάποιο εστιατόριο με γρήγορη μεν τοπική δε και υγιεινή κουζίνα.

Άλλο ένα δεδομένο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιαπωνική κουλτούρα, είναι το ότι οι Γιαπωνέζοι δεν τρώνε όποτε πεινάσουν αλλά έχουν πολύ συγκεκριμένες ώρες στις οποίες καταναλώνουν κάθε γεύμα. Αυτό τους βοηθάει να προετοιμάζουν το φαγητό τους από πριν και να μην τρώνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους την τελευταία στιγμή. Φυσικά δεν παραλείπουν να κάνουν γυμναστική από πολύ μικροί και τέλος είναι χαρακτηριστικό πως το φαγητό στην Ιαπωνία δεν σερβίρεται σε ένα μεγάλο πιάτα που χωράει τα πάντα, αλλά σε πολλά μικρά – μικρά πιατάκια που χωράνε μόνο τα απαραίτητα.

Keywords
Αναζητήσεις
τι φαγητα τρωνε οι γιαπονεζοι
Τυχαία Θέματα