Η ξανθιά «πιστολέρο», που ανεβάζει τον πυρετό της ΕΛΑΣ

Την ώρα που η αντιτρομοκρατική με οδηγό έξι πλαστές ταυτότητες, που βρέθηκαν πρόσφατα στο κρησφύγετο του αυτόχειρα Σπύρου Δραβίλα στην Ανάβυσσο, επιχειρεί να εντοπίσει όλα τα κρησφύγετα των «ληστών του Διστόμου», της μεικτής ομάδας τρομοκρατών-κοινών κακοποιών, μια γυναίκα με ξανθιά, πλατινέ περούκα και μαύρα γυαλιά ηλίου, ανεβάζει τον πυρετό στην ΕΛΑΣ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι η μυστηριώδης λησταρχίνα και μέλος, κατά τις εκτιμήσεις των ερευνητών της Αστυνομίας, τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία το πρωί της Πέμπτης έφερε σε πέρας άριστα οργανωμένη ένοπλη επιδρομή σε

υποκατάστημα τράπεζας μέσα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Μετά από πολυήμερη, λεπτομερή παρακολούθηση, έστησε πρωί-πρωί ενέδρα στον πρώτο υπάλληλο, που έφθασε στο υποκατάστημα, τράβηξε πιστόλι, τον καθησύχασε ότι δεν θα τον πειράξει «αν συνεργαστεί», άρπαξε 125.000 ευρώ από το ταμείο και διέφυγε με κλεμμένο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας συνεργός της.

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA

Λίγα λεπτά αργότερα και αφού το δίδυμο είχε διαφύγει από πύλη, που γνώριζε ότι θα ήταν ανοιχτή την ώρα εκείνη, το «απαλλοτριωμένο» από την περιοχή του Γκύζη όχημα, τυλιγόταν στις φλόγες για να σβηστούν αποτυπώματα και ίχνη DNA, πρακτική που ακολούθησε σε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις η «ομάδα του Διστόμου» με τις δεκάδες ληστρικές επιδρομές.

Πέρα από την παρουσία της μυστηριώδους «ξανθιάς» και του όλου σκηνικού που στήθηκε δίπλα σε ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές, οι ερευνητές της Ασφάλειας δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο στοιχείο της μάρκας και του τύπου του οχήματος, που χρησιμοποιήθηκε και πυρπολήθηκε. Επρόκειτο για ένα παλαιού τύπου Νισσάν Σάννυ, το οποίο η μεικτή ομάδα ληστών-τρομοκρατών, σε κάποιες ληστείες της οποίας πήρε μέρος και ο Νίκος Μαζιώτης, έχει χρησιμοποιήσει και πάλι και αυτό είναι στοιχείο που προβληματίζει την Αστυνομία.

Ειδικότερα, ίδιας μάρκας και τύπου όχημα είχε «απαλλοτριωθεί» από τον Νίκο Μαζιώτη και ασύλληπτο συνεργό του για τη διαφυγή τους από την αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της Κλειτορίας Αχαίας -τραυμάτισαν αστυνομικό με σφαίρα στο πόδι- αλλά και ίδιου τύπου όχημα παγίδευσε ο Επαναστατικός Αγώνας για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014.

Η ξανθιά που είναι… μελαχρινή

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, που φαίνεται να γνωρίζουν ότι η… ξανθιά πιστολέρο είναι απλά μελαχρινή και πιθανότατα υποψιάζονται ποια είναι, την έχουν «δει» και σε ένοπλες ληστείες, αλλά και σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ακόμη θεωρούν ότι την «είδαν» και πρόσφατα στην Αγχίαλο του Βόλου, εκεί όπου κρύβονταν μέλη της ομάδας. Μαρτυρίες περιοίκων ανέφεραν για τις συχνές επισκέψεις στο κρησφύγετο εκείνο, όπου συνελήφθησαν οι Χριστοδούλου-Τσιρώνης και αυτοκτόνησε ο Δραβίλας, μιας μελαχρινής γυναίκας και ενός άντρα «οι οποίοι έφθαναν με μοτοσυκλέτα και έφευγαν μετά από ολιγόωρη παραμονή»…

Η Αστυνομία πιστεύει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, που εμφανίζεται πάντα μεταμφιεσμένη με περούκες και το κατάλληλο ντύσιμο ανάλογα με την περίπτωση, έχει πάρει μέρος σε τουλάχιστον δύο από τις άνω των είκοσι ένοπλες ληστείες της ομάδας του Διστόμου, στο πλευρό των αντρών της συμμορίας. Έτσι, από τα στοιχεία που έχουν, πιστεύουν ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο πλευρό του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, σε ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στον Γαλατά Τροιζηνίας.

Πρώτη εμφάνιση στον Γαλατά Τροιζηνίας

Ο Γιώργος Πετρακάκος, που θεωρείται άκρως επικίνδυνος κακοποιός, και η μυστηριώδης γυναίκα, μεταμφιεσμένοι και οι δύο με περούκες, εισέβαλαν τότε στην τράπεζα και με την απειλή όπλων άρπαξαν 124.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, τρεις άνδρες είχαν μπει στο ίδιο υποκατάστημα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άδειασαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος, πρακτική μόνιμη των ληστών του Διστόμου. Εγκλωβίστηκαν, όμως, σε δρόμο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά, όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Παρίστανε την τουρίστρια στη ληστεία των Σπετσών

Η ίδια γυναίκα, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, εμφανίζεται ως τουρίστρια στη ληστεία της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών με λεία περίπου 500.000 ευρώ. Σε εκείνη τη ληστεία, τον Ιούλιο του 2012, μετείχε και ο Νίκος Μαζιώτης. Τέσσερις-πέντε ένοπλοι και η γυναίκα, μπήκαν ως… παραθεριστές στην τράπεζα με πετσέτες στους ώμους, έκαναν τη ληστεία και πήραν για λίγο μαζί τους ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους της τράπεζας. Επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο, το οποίο πυρπόλησαν στην ακτή Σαλαντί της Αργολίδας, όπως επιχείρησαν και μετά τη ληστεία του Διστόμου, χωρίς να τα καταφέρουν.

Η ΕΛΑΣ την «βλέπει» σε δύο ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Πάντα κατά τα στοιχεία της αστυνομίας, πιθανότατα η ίδια γυναίκα εμφανίζεται σε ενέργειες της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, πάντα στο τιμόνι των οχημάτων διαφυγής μετά τις επιθέσεις αυτής της οργάνωσης, για την οποία θεωρούνται από τις αρχές ύποπτοι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην ομάδα του Διστόμου! Στις 14 Ιανουαρίου 2013, την εντοπίζουν στην επίθεση με πολεμικό καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού και στην επίθεση με 56 σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ στις 12 Δεκεμβρίου 2014 εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ. Στη θέση του οδηγού του κλειστού φορτηγού, που περίμενε τους πολυβολητές της πρεσβείας στην οδό Λαζάρου Σώχου, ήταν γυναίκα, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Από αυτό βγήκαν οι δύο δράστες, πυροβόλησαν το κτίριο της πρεσβείας και επέστρεψαν σε αυτό για να διαφύγουν.

Στη θέση του οδηγού και στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Αντίστοιχη γυναικεία παρουσία υπήρχε στη σύνθεση των ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ. Και σε εκείνη την επίθεση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, καθόταν μία γυναίκα. Ο εντοπισμός της ήταν καθαρότερος, όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42 στο Παλαιό Φάληρο, σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου οι δράστες το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα