Η Βουλή «κόβει» τη χρηματοδότηση της Χ.Α.

Με ευρεία πλειοψηφία 235 βουλευτών υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και αρκετοί ανεξάρτητοι,

ενώ ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «Παρών». Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν ως συνήθως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα», ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε διαφωνήσει ανοικτά και δημόσια, αναγκάστηκε να την υπερψηφίσει με την δικαιολογία να μην δώσει – όπως υποστηρίζει – «την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει τη διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Αξιοσημείωτο επίσης, πως απείχε ο Μανώλης Γλέζος που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να εκφράσει την διαφωνία του με τη ρύθμιση.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Συνολικά ψήφισαν 269 βουλευτές

- «Υπέρ» 235 βουλευτές

- «Παρών» 34 βουλευτές

Εξάλλου, απόντες ήταν οι Νικήτας Κακλαμάνης (σ.σ. έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι εάν παραβρισκόταν θα ψήφιζε «ναι»), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης (σ.σ. βρισκόταν μέχρι τέλους στη Βουλή, επέλεξε την απουσία για να εκφράσει την διαφωνία του με ρύθμιση που αφορούσε στην ΝΕΡΙΤ και τους υπαλλήλους πανεπιστημίων), ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιάννης Κουτσούκος (σ.σ. έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι θα ψήφιζε «ναι»), η Έλενα Ράπτη, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιώργος Σταθάκης.

Από την ομάδα των ανεξάρτητων, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, ενώ οι Νίκος Νικολόπουλος και Πάρις Μουτσινάς ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ».

Keywords
Τυχαία Θέματα