Η Τουρκία θρηνεί το χαμό του δικού της «Αλέξη»…

Μετά από 9 μήνες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση, χτυπημένος στο κεφάλι από δακρυγόνο που έριξε η τουρκική αστυνομία στους διαδηλωτές που κατέλαβαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης το περασμένο καλοκαίρι, ο 15χρονος Μπερκίν, έχασε τη μάχη για τη ζωή, την Τρίτη (11/03) το πρωί.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 15χρονου βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν

έξω από το νοσοκομείο. Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο της αστυνομίας, ρίχνοντας πέτρες και αρπάζοντας κράνη και ασπίδες που υπήρχαν σε αυτό, ενώ αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Πλήθος ανθρώπων παραμένει συγκεντρωμένο έξω από το νοσοκομείο με το κλίμα να παραμένει τεταμένο. «Δεν είναι ο Θεός αλλά ο Ερντογάν που πήρε το παιδί μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στον Τύπο.

Αυτή την ώρα υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις πολιτών σε πολλές περιοχές της Τουρκίας στη μνήμη του μικρού Μπερκίν. Φοιτητές διαδηλώνουν στους δρόμους.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι λίγοι αυτοί που παραλληλίζουν τον άδικο χαμό του Μπερκίν, με το δικό μας Αλέξη Γρηγορόπουλο που βρήκε τραγικό θάνατο από σφαίρα αστυνομικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη σε κανένα αξιωματικό της αστυνομίας για τον θανάσιμο τραυματισμού του εφήβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα