Η θεραπεία του καρκίνου του δέρματος ίσως κρύβεται στον... κήπο

Πολύ κοντά στη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος φαίνεται ότι βρίσκονται οι ερευνητές στη Βρετανία, σύμφωνα με τους οποίους το «μυστικό» κρύβεται σε ένα φυτό που φυτρώνει σε κήπους και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Οι Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φυτό Euphorbia peplus (ευφόρβιον ο πέπλος) ή αλλιώς γαλατίδα ή γαλατσίδα μπορεί να θεραπεύσει τη δερματική βλάβη της ακτινικής κεράτωσης, η οποία αποτελεί το πιο πρώιμο στάδιο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος.

Στις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, οι επιστήμονες χορήγησαν σε ασθενείς

ένα τζελ που περιέχει την ενεργό ουσία του φυτού, το οποίο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αποκατάσταση βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο.

Μετά από δύο ή τρεις ημέρες, διαπιστώθηκε ότι η βλάβη είχε μειωθεί κατά 83%, ενώ τα αποτελέσματα της θεραπείας αποδείχθηκε ότι είχαν διάρκεια ενός περίπου έτους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι κρέμες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της ακτινικής κεράτωσης αργούν πολύ να δράσουν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χάνους τις ελπίδες τους και να εγκαταλείπουν τη θεραπεία.

Το τζελ σύντομα θα βρίσκεται στη βρετανική αγορά, ενώ θα χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα