Η συνταξιούχος από το Ωραιόκαστρο που είπε «όχι» στο ρατσισμό (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να κάνουν κατάληψη στα σχολεία αν αυτά δεχθούν προσφυγόπουλα, το Ωραιόκαστρο βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα.

Μπορεί οι αντιδράσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα να συνεχίζονται, ωστόσο είναι παρήγορο ότι υπάρχουν και κάτοικοι της πόλης που λένε «όχι» στον ρατσισμό.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό

συμβούλιο κλήθηκε να μιλήσει η κυρία Χρυσή Περπερίδου, συνταξιούχος μαία, η οποία μέσα τέσσερα λεπτά κατάφερε να αποδομήσει κάθε επιχείρημα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

« Καλησπέρα σας, Χρυσή Περπερίδου λέγομαι…

Μέχρι πριν από τέσσερα χρονιά ήμουν μέλος της διοίκησης της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου και μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου.

Για καλύτερη κατανόηση, θα σας πως ότι είμαι συνταξιούχα μαία, εικοσιπέντε χρόνια σε μια από τις καλύτερες κλινικές της Θεσσαλονίκης και όλα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως για τον κίνδυνο μόλυνσης και διάδοσης ασθενειών, λύνονται με ένα καπάκι χλωρίνης σε ένα κουβά…

«Ναι, η κατάσταση είναι άθλια. Ναι, υπάρχουν προβλήματα. Αλλά η γκετοποίηση δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και δεν έλυσε κανένα πρόβλημα», τόνισε, μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι είναι τιμή της που φρόντισε ανθρώπους με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα και ασθενείς με AIDS, κατά τη διάρκεια της ζωής της.»

«Γιατί όταν δεν έχεις κριτήρια να δεις ένα σοβαρό πρόβλημα, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και σε παρασύρει η άγνοια ή η ημιμάθεια», επεσήμανε. Και σε αυτά στάθηκε, στην άγνοια των γονιών. Πέρα από «κάποια παραληρήματα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία αφορούν κάποιους».

Η κ. Περπερίδου βρέθηκε στην Ειδομένη, στο Χέρσο και στα Διαβατά. Εκεί όπου, όπως είπε η κατάσταση «όντως είναι άθλια». «Αν κάνεις γκέτο, το πρόβλημα που φοβάσαι ότι θα αντιμετωπίσεις θα έρθει να σε βρει στην πόρτα σου. Το γκέτο μόνο επιδεινώνει το πρόβλημα. Ούτε εντάσσει τον κόσμο, ούτε αμβλύνει αντιθέσεις ούτε λύνει το πρόβλημα», κατέληξε.

Το άρθρο Η συνταξιούχος από το Ωραιόκαστρο που είπε «όχι» στο ρατσισμό (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα