Η συμμορία του ΙΚΑ συνεχίζει να εισπράττει μισθό!

Κανονικά μισθοδοτούνται τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και βρίσκονται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους.

Τυπικά, παίρνουν αυτά τα χρήματα νόμιμα, καθώς έχουν τεθεί σε "δυνητική αργία", ωστόσο αυτό οφείλεται στο ότι οι διαδικασίες για

την οριστική τους παύση έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ζημιά που προκλήθηκε στο ΙΚΑ από τη δράση τους, είναι σχεδόν τριπλάσια από ό,τι είχε υπολογιστεί πέρυσι τον Μάρτιο και σχεδόν αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα των επιθεωρητών του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων. H δράση τους αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Οι υπάλληλοι έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα