Η σχέση της νοικοκυράς με το… αλάτι: Πώς μπορείς να το χρησιμοποιείς στην καθαριότητα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλάτι και καθαριότητα, μια φανταστική σχέση!

Το αλάτι είναι ένα συστατικό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μαγειρική. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις.

Αποτελεί ένα προϊόν που σίγουρα υπάρχει στο ντουλάπι της νοικοκυράς, άλλα εκτός από το μαγείρεμα, το αλάτι έχει και άλλες ιδιότητες που ίσως δεν μπορείς να φανταστείς!

Σου έχω συγκεντρώσει tips που σίγουρα θα σου λύσουν τα χέρια και εννοείται θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου,

αλλά κυρίως την καθημερινότητα.

Μυστικό 1

Σε περίπτωση που έχει κολλήσει κάτι στην επιφάνεια στο σίδερο σου, πάρε ένα αντικολλητικό φύλλο και τοποθέτησε στην επιφάνεια του λίγο αλάτι. Στη συνέχεια βάζεις το σίδερο στην υψηλή σκάλα και πέρασε το πάνω από το αλάτι. Μετά θα δεις το σίδερο σου πιο καθαρό από ποτέ!

Μυστικό 2

Αν ξέχασες παραπάνω το φαγητό στο μάτι, με αποτέλεσμα να καεί το τηγάνι σου μην ανησυχείς υπάρχει λύση! Θα γεμίσεις όλο το τηγάνι με αλάτι και στη συνέχεια θα βάλεις νερό, το μείγμα αυτό θα αφαιρέσει τα καμένα υπολείμματα.

Μυστικό 3

Το σφουγγάρι σου είναι βρώμικο; Κανένα πρόβλημα και κυρίως δε χρειάζεται να το πετάξεις στα σκουπίδια! Γέμισε ένα δοχείο με νερό και ρίξε μια μεγάλη ποσότητα αλατιού και τοποθέτησε το σφουγγάρι μέσα να μουλιάσει.

Μυστικό 4

Απέκτησε μια πεντακάθαρη μπανιέρα χωρίς άλατα απλά ανακάτεψε νέφτι και αλάτι. Άπλωσε το μείγμα στο μήκος της μπανιέρας και μετά από είκοσι λεπτά αφαίρεσε το με νερό.

Μυστικό 5

Χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσετε τους λεκέδες και τα στίγματα που υπάρχουν στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε για το φαγητό σας.

Μυστικό 6

Αν κατά λάθος σας έπεσε ένα αβγό, μην πανικοβληθείτε. Ρίξτε αρκετό αλάτι για να καλύψετε το χάος, αφήστε το για 15 λεπτά και σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα.

Μυστικό 7

Καθαρίστε τους σωλήνες αποχέτευσης και την μάκα, ρίχνοντας αλάτι μέσα στο σιφόνι και αφήνοντας να τρέξει ζεστό νερό για 2 λεπτά.

Θα δείς θεαματικά αποτελέσματα!

Το άρθρο Η σχέση της νοικοκυράς με το… αλάτι: Πώς μπορείς να το χρησιμοποιείς στην καθαριότητα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα