Η Ρώσικη αρκούδα «βρυχάται», αντιδρούν οι ΗΠΑ

Τα μέτρα της παίρνει η ρωσική κυβέρνηση που ετοιμάζεται να επιβάλλει ισοδύναμα μέτρα στις κυρώσεις που ανακοίνωσε ότι εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παράλληλα, μελετά τη λήψη περαιτέρω μέτρων εάν η Ουάσινγκτον κλιμακώσει τη σύγκρουση, δήλωσε την Τετάρτη (19/03) ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να

καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας –το οποίο ανέρχεται σε 1,53 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ– με κεφάλαια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο όγκος του ελλείμματος (του προϋπολογισμού) της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης ανέρχεται περίπου στα 55 δισεκατομμύρια ρούβλια», δήλωσε ο Σιλουάνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε από το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Ολόκληρο το ποσό θα καλυφθεί ασφαλώς από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», είπε.

«Επικίνδυνη κατάσταση»

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε την Τετάρτη (19/03) τις ρωσικές κινήσεις για την κατάληψη ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούν μια «επικίνδυνη κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ έκανε τη δήλωση αυτή αφού ρωσικά στρατεύματα και άοπλοι φιλορώσοι εθελοντές εισέβαλαν στη ναυτική βάση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη και ύψωσαν τη σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να καταλάβουν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες», είπε ο Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να επιβάλουν κυρώσεις σε περισσότερα πρόσωπα, πέραν των 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στους οποίους επιβλήθηκαν τη Δευτέρα κυρώσεις από την Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα